Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

16 Μαΐ 2017

Μαχητές του ISIS καταστρέφουν αρχαιότητες στη Συρία - Νέο ντοκουμέντο βαρβαρότητας (φωτό, βίντεο)


Το πρακτορείο Amaq έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη ένα ντοκουμέντο της βαρβαρότητας των...
μαχητών του ISIS, το οποίο λειτουργεί ως φερέφωνό του.

Πρόκειται για αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή αρχαίων τεχνουργημάτων, που τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης χαρακτήρισαν σύμβολα «σατανικής λατρείας».

Οι αρχαιότητες είχαν βρεθεί στην πόλη Αμπού Καμάλ της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ.


«Οι αρμόδιοι για την επιβολή του νόμου πήραν την απόφαση να καταστρέψουν τα είδωλα που δημιούργησε ο σατανάς για να λατρεύουν εκείνον αντί για τον Αλλάχ», λένε οι τζιχαντιστές στο βίντεο.

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει εξαπολύσει έναν αμείλικτο πόλεμο κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας και του Ιράκ, καταστρέφοντας συστηματικά αρχαιολογικούς χώρους με μπουλντόζες και εκρηκτικά, όπως έκαναν με τον ναό του Μπααλσαμίν, που χτίστηκε πριν από περίπου 1.900 χρόνια στην Παλμύρα.


Όμως πέρα απ’ τις καταστροφές που προκάλεσε και συνεχίζει να κάνει το «Ισλαμικό Κράτος», οι αρχαιολογικοί χώροι στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές κι από τις παράνομες ανασκαφές και τις λεηλασίες που έχουν κάνει αρχαιοκάπηλοι, ντόπιοι και ξένοι. Σύμφωνα με την UNESCO το 2015 ομάδες ενόπλων και μη «έκαναν συστηματικές παράνομες ανασκαφές» σε σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες για να κλέψουν και να εμπορευτούν αρχαιότητες.

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο