21 Απρ 2017

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης : EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι από το 2014 Κομβικό Σημείο (HUB) του Προγράμματος...
EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe.
Το Πρόγραμμα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA) και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τα Φεστιβάλ, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα αναγνώρισης, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της δουλειάς, αλλά και της προσφοράς των Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στα κράτη- μέλη της Ε.Ε. 

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας πολιτιστικής πύλης που θα παρέχει πληροφορίες στους επαγγελματίες και στους πολίτες της Ε.Ε. για τα Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, την επιβράβευση των καινοτόμων καλλιτεχνικών Φεστιβάλ για την εξαιρετική συμβολή τους στην ευρωπαϊκή και στην τοπική εθνική πολιτιστική ζωή μέσα από το EFFE Label, ένα επίσημο πιστοποιητικό αναγνώρισης, ώστε να προωθήσει την πολιτιστική πολυμορφία των Φεστιβάλ της Ευρώπης. 

Για το Πρόγραμμα EFFE-Europe for Festivals, Ferstival for Europe 2017-2018, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα για τη λήψη της Πιστοποίησης EFFE Label 2017 – 2018. 

Σε πρώτη φάση, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων (Festival Hub Experts) μελέτησαν τις υποβληθείσες αιτήσεις από την Ελλάδα, με βάση τα τρία κριτήρια: 1. Την καλλιτεχνική δέσμευση και τις καινοτόμες προσεγγίσεις 2. Την εμπλοκή με την τοπική κοινωνία καθώς και 3. Την Ευρωπαϊκή και διεθνή οπτική. Στη συνέχεια όσες αιτήσεις πληρούσαν τα κριτήρια προωθήθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή Επιλογής, η οποία, υπό τον Πρόεδρό της για το 2017 – 2018, Sir Jonathan Mills, αξιολόγησε και επέλεξε τα φεστιβάλ τα οποία πιστοποιούνται με το EFFE Label 2017 -2018.


Για την Ελλάδα τα Φεστιβάλ που έλαβαν το EFFE Label είναι: 

1. Ελληνικό Φεστιβάλ

2. Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

3. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

4. Αισχύλια

5. Borderline Festival

6. FAST FORWARD FESTIVAL

7. Animasyros International Animation Festival + Agora

8. ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL

9. Docfest-Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

10. Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

11. PIC NIC URBAN FESTIVAL

12. Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo

13. Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

14. Be there! Corfu Animation Festival

15. Φεστιβάλ Ολυμπίας

16. Φεστιβάλ Κασσάνδρας

17. Break the Chain

18. Φεστιβάλ Analogio 

19. Φεστιβάλ Άρδας 

20. Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

21. Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Dance Days Chania

22. Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

23. Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη

24. Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

25. Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

26. MELITZAZZ

27. Φεστιβάλ Ολύμπου 

28. Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

29. Φεστιβάλ στο Πάρκο - Πάρος

30. River Party

31. Διαδρομές στη Μάρπησσα 


Με γνώμονα την προώθηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων Φεστιβάλ, το EFFE είναι ένα νέο δίκτυο που συνδέει Κομβικά Σημεία, Πολιτιστικά Δίκτυα και Φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Λαμβάνοντας μέρος στο EFFE δίνεται η δυνατότητα στα Φεστιβάλ να επεκτείνουν σημαντικά τις διασυνδέσεις τους ανάμεσα σε καλλιτέχνες, διευθυντές Φεστιβάλ, εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορείς χάραξης πολιτικής. Μέσω του δικτύου αυτού τα Φεστιβάλ θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν νέα προγράμματα, εξαιρετικά καλλιτεχνικά ταλέντα και νέες ευκαιρίες για συνεργασία.

Η πιστοποίηση είναι κάτι περισσότερο από μια σφραγίδα αναγνώρισης της καλής δουλειάς και της προσφοράς ενός Φεστιβάλ. Σημαίνει τη συμπερίληψή του σε ένα ευρέως διανεμόμενο Οδηγό Φεστιβάλ (EFFE Festival Guide), στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι τελευταίες ειδήσεις και οι πρακτικές πληροφορίες του κάθε Φεστιβάλ. Αυτό συνεπάγεται αυξημένη προβολή, αύξηση του αριθμού των θεατών και νέες δυνατότητες δικτύωσης. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο