5 Απρ 2017

Νέα περιπέτεια για τον Αστερίξ: Ανακαλύπτει την Ιταλία


Από την πρώτη φορά που ο Αστερίξ έκανε την εμφάνισή του το 1959, σε κείμενα του Ρενέ Γκοσινί και εικονογράφηση του...
Αλμπέρ Ουντερζό, ο πρωταγωνιστής της σειράς δεν είχε πάει ποτέ στην Ιταλία, εκτός από τη Ρώμη. 




Όμως ήρθε η ώρα και γι' αυτό: η 37η περιπέτειά του έχει τίτλο "Asterix et la Transitalique" και αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 19 Οκτωβρίου.

"Αυτό γίνεται αναμφίβολα γιατί από την αρχή, με αυτόν τον αδιάκοπο πόλεμο μεταξύ των Γαλατών και των Ρωμαίων, είχα την ιδέα της Ιταλίας, μιας χώρας που ο Αστερίξ δεν είχε πάει ποτέ, εκτός από κάποιες επιδρομές στη Ρώμη", εξηγεί στο AFP o σεναριογράφος Ζαν-Ιβ Φερί, που πήγε χθες στην Μπολόνια, με αφορμή την Έκθεση νεανικής λογοτεχνίας, για να αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία του νέου άλμπουμ. "Και μετά, πιστεύω ότι αυτός είναι και ένας τρόπος να γίνει μια μικρή μνεία στις ιταλικές ρίζες του Αλμπέρ Ουντερζό, πιστεύω ότι αυτό μπορεί να τον ευχαριστήσει", προσθέτει αυτός που, μαζί με τον Ντιντιέ Κονράντ στην εικονογράφηση, υπογράφει το τρίτο του άλμπουμ μετά τα "Ο Αστερίξ στους Πίκτους No 35" (2013) και "Ο Αστερίξ και ο Πάπυρος του Καίσαρα" (2015).

Στη νέα του περιπέτεια, ο μικρός Γαλάτης οδηγείται αυτή τη φορά μαζί με τον φίλο του Οβελίξ στην ιταλική χερσόνησο, πηγαίνουν από τη Βενετία έως τη Σικελία. "Καθώς Ιταλία υπό τον Καίσαρα, δεν είναι μόνο η Ρώμη, Είναι περιοχές πολύ διαφορετικές και όχι πάντα αγαπητές στον αυτοκράτορα, αυτό είναι και το κοινό τους σημείο με τη Γαλατία", δηλώνει ο 57χρονος Φερί. Είμαστε στο 50 π.Χ. "Ο Καίσαρας ονειρεύεται μια Ιταλία ενωμένη και πολλές περιοχές είναι αποφασισμένες για την ανεξαρτησία τους...".

Αυτό είναι το έναυσμα του νέου έργου στο οποίο ο Οβελίξ θα έχει έναν σημαντικότερο ρόλο, αναφέρουν οι δημιουργοί του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο