25 Απρ 2017

Να γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους


Έχετε νιώσει ποτέ την επιθυμία να πάτε μακριά, πολύ μακριά χωρίς κανέναν άλλον δίπλα σας και ...
να είστε μόνοι; Αν ναι, τότε είστε πολύ έξυπνοι και οι επιστήμονες έχουν να πουν κάτι για αυτό.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το London School of Economics & Political Science διεξήγαγαν μια μελέτη για να βρουν μια σύνδεση ανάμεσα στον τόπο που ζουν οι άνθρωποι και το πόσο ικανοποιημένοι είναι με την ζωή τους.

Αποδείχθηκε, ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο νοημοσύνης των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλες πόλεις, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι είναι. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ευτυχισμένοι, όταν περιτριγυριζόνται από φίλους, οι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν είναι μόνοι τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι αισθανόμαστε άβολα σε μεγάλες κοινότητες, επειδή το μυαλό μας είναι εξελικτικά προσαρμοσμένο να λειτουργεί μέσα σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα 150 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο άβολα αισθάνεται μέσα σε μεγάλες κοινότητες.

Οι φιλίες μας κάνουν ευτυχισμένους, ικανοποιούν την ψυχολογική μας ανάγκη για στοργή, μας δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε αναγκαίοι και μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες.

Ωστόσο, οι άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη έχουν μια αντίστροφη σχέση: οι έξυπνοι άνθρωποι νιώθουν πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι και όχι όταν περιβάλλονται από άλλους ανθρώπους ακόμα και αν πρόκειται για καλούς φίλους.
[wiley] [tilestwra]

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο