24 Μαρ 2017

ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ; ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - Τελευταία Παράσταση: Κυριακή 26 Μαρτίου


Χώρος Τέχνης 14 η Μέρα
Misterio Buffo με ανατρεπτικό τέλος...
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο Studio Μαυρομιχάλη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, η παράσταση «Γιατί Μαμά» θα συνεχιστεί στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα τον χειμώνα και την άνοιξη του 2017.

Το παραλήρημα μιας γυναίκας που ζει αιώνια κάτω από τη σκιά της μητέρας της. Διατάραξη της οικογενειακής ησυχίας, ψίθυροι αυτογνωσίας που πνίγονται στο καλώδιο του τηλεφώνου σε ένα και μοναδικό, σε ένα καθοριστικό τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα που διαπερνά σαν ρεύμα το σώμα της, στην προσπάθεια της για συναισθηματική διασύνδεση. Ένα τηλεφώνημα που έχουμε σκεφτεί να κάνουμε όλοι αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Η σαραντάχρονη δασκάλα, μια γυναίκα αλλά και ένας άντρας ένα ον που ζει και εργάζεται που ερωτεύεται και αγαπά μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα. Μπροστά στα μάτια της ξεδιπλώνονται αναμνήσεις, προσωπικές απόψεις και φόβοι. Αισθήματα νοσταλγίας, πόνου, οργής και αγάπης αναβλύζουν μέσα από καλά κρυμμένες αλήθειες που καταφέρνουν τελικά να ειπωθούν κι ένα τελευταίο «σ' αγαπώ» που μας κρατάει συντροφιά όταν πέφτουμε για ύπνο. Έως πότε;Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ένα έργο σκληρό, που δε φοβάται να πει την αλήθεια. Ένα μονόπρακτο μπουφονικής αισθητικής που διαπραγματεύεται την πολυπλοκότητα των δεσμών της σχέσης «μάνας – παιδιού» στη σύγχρονη πραγματικότητα, σαν μονόλογος του ίδιου μας του υποσυνειδήτου, που σε συγκλονίζει.

Επέλεξα ένα μοτίβο στο οποίο οι θεατές καλούνται να βιώσουν τα γεγονότα μαζί με τον χαρακτήρα, να τον αφουγκραστούν.Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Μαγουλάς

Κείμενο: Τζωρτζίνα Τζήλιου

Ερμηνεία : Λίζυ Ξανθοπούλου

Video Art: Γιώργος Συμεωνίδης & Άρτεμις Σταθάκου

Μουσική Σύνθεση - sound design: Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr)

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Επικοινωνία, γραφείο τύπου: Χρύσα Ματσαγκάνη


Youtube Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=37dCm2BIC-k

Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για παιδιά


INFO

Χώρος Τέχνης 14η Μέρα: Καλλιρρόης 10

Από 15 Ιανουαρίου

Κάθε Κυριακή στις 19:00

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9210077 & 6932 195393

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€ | Μειωμένο 8€ | Ατέλεια 5€Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο