20 Φεβ 2017

Ο Γιώργος Σταθόπουλος στην Kapopoulos fine arts στη Θεσσαλονίκη - Εγκαίνια 18 Φεβρουαρίου 20017


Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος... στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00. Ο καταξιωμένος ζωγράφος παρουσιάζει έργα μικρών μεσαίων και μεγαλύτερων διαστάσεων, στο γνώριμο, αναγνωρίσιμο δικό του ύφος που υπηρετεί με συνέπεια, τα οποία αποτελούν έναν εικαστικό ύμνο στη ζωή.Η θεματογραφία του εκθειάζει τον έρωτα, με τα ζευγάρια του να αποτελούν δυναμικά σύμβολα ζωής που στέλνουν το μήνυμα της συντροφικότητας που είναι τόσο αναγκαίο στην εποχή μας: «οφείλουμε να δοξάζουμε τον έρωτα τόσο στη ζωγραφική, όσο και σε κάθε μορφή τέχνης. Η αγωνία του καλλιτέχνη είναι να καταφέρει να εκφράσει τον έρωτα», σημειώνει ο ίδιος ο Γιώργος Σταθόπουλος με αφορμή την έκθεση του. Αγαπημένο φόντο στα έργα του ζωγράφου πόλεις γεμάτες χρώμα, απαλλαγμένες από το γκρίζο της καθημερινότητας όπου τα στοιχεία της σύγχρονης ζωής συμπλέουν με στοιχεία από τη βυζαντινή εποχή και την κλασική αρχαιότητα: «στην ουσία είναι η πόλη που ζούμε, όπου τόσο οι έννοιες, τα στοιχεία και οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση», επισημαίνει ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Το άλλο αγαπημένο θέμα στα έργα του ζωγράφου είναι η ιδανικά όμορφη, γυμνή χυμώδης γυναίκα η οποία ενσαρκώνει τη χαρά της ζωής. Αιώνια σύμβολα του Γιώργου Σταθόπουλου τα λευκά περιστέρια και τα μουσικά του όργανα, με την άρπα και τη φλογέρα να κυριαρχούν, προσθέτοντας ρομαντισμό και ονειρικές διαστάσεις.


«Σκοπός της τέχνης είναι να άγει την ψυχή σ έναν άλλο τόπο. Θέλω η τέχνη μου να είναι προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν. Προσπαθώ με το έργο μου να πλησιάσω την ομορφιά της ζωής. Το «ωραίον» για μένα είναι το ιδανικό», σημειώνει ο Γιώργος Σταθόπουλος τονίζοντας ότι: «Η τέχνη οφείλει να ψυχαγωγεί και να εξυψώνει τον άνθρωπο.»

Η έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 12.00-17.00.

Διάρκεια έκθεσης ως τις 4 Μαρτίου 2017. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-14.30 17.30-21.00 Τετάρτη, Σάββατο 10.00-16.00.

Kapopoulos Fine Arts:Μορκεντάου 6, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310278144.

Ε: thessaloniki@kapopoulosart.gr

www.kapopoulosart.gr


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο