20 Φεβ 2017

Ελένη Προκοπίου: Πώς είναι σήμερα η καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου! [Εικόνα-Βίντεο]


Χορεύτρια και ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η Ελένη Προκοπίου υπήρξε μια από τις ομορφότερες γυναίκες της εποχής της....
Το 1955 η Ελένη Προκοπίου ξεκινάει η καριέρα της ως χορεύτρια στον κινηματογράφο και το θέατρο. Από το 1963 και για τρία χρόνια, ήρθε και η αναγνώριση ως ηθοποιός.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία «Μικρές Αφροδίτες» γνώρισε διεθνή επιτυχία.

Ακολούθησαν οι ταινίες: «Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης», «Το Πρόσωπο της Ημέρας», «Ραντεβού στον Αέρα». Με την τελευταία ταινία, η Ελένη Προκοπίου μπήκε στην οικογένεια της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ.

Η καλύτερη χρονιά της Ελένης Προκοπίου, όμως, ήταν το 1966. Πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες: «Παράνομοι Πόθοι», «Το Συρτάκι της Αμαρτίας», «Πέντε Χιλιάδες Ψέματα», «Οι Κυρίες της Αυλής» και «Αγάπη που δεν σβήνει ο χρόνος».

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η όμορφη ηθοποιός συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες, οι οποίες ήταν χαμηλότερου προϋπολογισμού. Ωστόσο αναγνωρίστηκαν από το κοινό, αφού έπαιξε με τους: Νίκος Σταυρίδης, Τάσος Γιαννόπουλος, Τζένη Ρουσσέα, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Ρίζος, Σωτήρης Μουστάκας και πολλούς άλλους.

Το 1972, «Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσας» ήταν η τελευταία ταινία που συμμετείχε.

Τη δεκαετία του 1970, η Ελένη Προκοπίου αποχωρεί οριστικά από τον κινηματογράφο, μετά το γάμο της με τον δραστήριο επιχειρηματία στον χώρο του επίπλου Συρίγο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Ειρήνη.

Από τότε, δεν έχει εμφανιστεί και δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη.

Πριν λίγο καιρό, όμως, η Ελένη Προκοπίου εμφανίστηκε για δυσάρεστο λόγο, την κηδεία της αξέχαστης Χρυσούλας Ζώκα.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο