9 Φεβ 2017

Έδιωξαν καρκινοπαθή γυναίκα από τη Γκαλερί Λαφαγιέτ γιατί δεν έβγαλε το σκούφο της


Μετά την κατακραυγή ήρθε η συγγνώμη...
Σε τρομερά δύσκολη θέση έφερε το γαλλικό πολυκατάστημα Γκαλερί Λαφαγιέτ πελάτισσά του που την ανάγκασε να φύγει από το χώρο επειδή είχε καλυμμένο το κεφάλι της. Μάταια η γυναίκα εξήγησε πως λόγω χημειοθεραπειών έχει χάσει τα μαλλιά της και θέλει να φορά το σκούφο της.

Η γυναίκα μπήκε στο κατάστημα της Τουλούζης για να αγοράσει μία καρφίτσα και να διακοσμήσει το σκουφάκι που κάλυπτε το φαλακρό της κεφάλι, διότι είναι καρκινοπαθής και έχει χάσει τα μαλλιά της.

Όταν έδειξε στον φρουρό του καταστήματος ότι έχει χάσει τα μαλλιά της, εκείνος επέμεινε ότι πρέπει να βγάλει το σκουφάκι της όσο θα κάνει τα ψώνια της, πράγμα που η γυναίκα αρνήθηκε να κάνει.

«Μαμά, ήθελες απλώς να διασκεδάσεις κάπως αγοράζοντας μία καρφίτσα για να καρφιτσώσεις στο μάλλινο σκουφάκι σου για να είναι πιο χαρούμενο, αλλά, αντί γι’ αυτό, έφυγες από το κατάστημα κομμάτια και ταπεινωμένη», έγραψε η κόρη της στο Facebook, προκαλώντας κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε εξοργισμένοι που αυτή η μεμονωμένη πράξη που αντιβαίνει στις αρχές μπόρεσε να συμβεί στην καρδιά του δικού μας καταστήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση των περίφημων πολυκαταστημάτων Γκαλερί Λαφαγιέτ. Η διεύθυνση της επιχείρησης εξήγησε ότι κατ' εφαρμογή των έκτακτων μέτρων κατά της τρομοκρατίας, ορισμένοι από τους φρουρούς ασφαλείας των καταστημάτων της έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από επισκέπτες να αφαιρέσουν οτιδήποτε κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ωστόσο διευκρίνισε ότι είναι σημαντικό τα μέτρα αυτά να μην εφαρμόζονται καθ’ υπερβολήν και ότι έλαβε μέτρα κατά του υπαλλήλου ασφαλείας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο