9 Φεβ 2017

ΕΚΡΗΞΗ ΤΣΟΜΣΚΙ! Με ποιους τα βάζει για την ελληνική κρίση


H ελληνική κρίση συνεχίζει να τραβά την προσοχή του πολύ γνωστού Αμερικανού καθηγητή και συγγραφέας, Νόαμ Τσόμσκι....
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «jacobinmag» που αναδημοσιεύεται από την γερμανική διαδικτυακή ενημερωτική πύλη «Die Freiheitsliebe», ο διδάσκων στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) τονίζει ότι «η πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι – πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις – δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει. «Η κρίση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα στην αρχή», εκτίμησε. 

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 στη χώρα μας, ο διαπρεπής καθηγητής σχολίασε ότι «είχε ως συνέπεια να τιμωρηθεί η Ελλάδα ακόμα περισσότερο.

«Οι απαιτήσεις της τρόικας έγιναν ακόμα σκληρότερες. Φοβήθηκαν ότι θα προκληθεί ντόμινο αν ληφθεί υπόψη η ένδεια των πολιτών, διότι θα μπορούσαν και άλλοι να κάνουν την ίδια σκέψη και θα διαδοθεί η επιδημία της δημοκρατίας. Έπρεπε λοιπόν να την ξεριζώσουν εν τη γενέσει της», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το πώς θα μπορούσαν οι Έλληνες να αντιδράσουν στην όλη δυσχερή κατάσταση, σημείωσε πως «δεν είναι απλό, ιδίως επειδή είναι απομονωμένο:

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Εάν οι Έλληνες είχαν την υποστήριξη των προοδευτικών αριστερών και λαϊκών δυνάμεων από αλλού στην Ευρώπη, θα μπορούσαν ίσως να έχουν προβάλει αντίσταση στις απαιτήσεις της τρόικας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο