7 Φεβ 2017

Τζον Λένον - Γιόκο Ονο : Στη μεγάλη οθόνη η απίστευτη ζωή τους


«Φαντάσου» έναν έρωτα-σταθμό στην ιστορία της μουσικής, αλλά και τον αγώνα ενάντια στους ...«δαίμονες» μιας ολόκληρης εποχής να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

«Imagine» έναν από τους πιο καταξιωμένους σεναριογράφους, έναν από τους πιο επιτυχημένους παραγωγούς και τη «μούσα» που ενέπνευσε διάσημα τραγούδια να ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία της βιογραφικής ταινίας μιας από τις πιο εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ο Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο στη δεκαετία του '70Η σχέση ζωής του δημιουργού και ερμηνευτή του θρυλικού τραγουδιού «Imagine» Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο πρόκειται να γίνει ταινία. Θα αποτυπώνει στο λευκό πανί τη γέννηση του έρωτά τους, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους αλλά και τους αγώνες που έδωσαν ως ζευγάρι εναντίον του πολέμου, με την ακτιβιστική δράση τους στις ΗΠΑ. Παραγωγός της ταινίας, ο τίτλος της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, θα είναι η Γιόκο Ονο, σύμφωνα με το περιοδικό «Hollywood Reporter», ενώ τον ρόλο του συμπαραγωγού θα έχει ο Μάικλ ντε Λούκα, ο Τζος Μπράτμαν και ο Αντονι ΜακΚάρτεν.

«Η ιστορία θα επικεντρωθεί στα ώριμα και σχετικά θέματα της αγάπης, του θάρρους και του ακτιβισμού στις ΗΠΑ, με πρόθεση να εμπνεύσει τη σημερινή νεολαία να αντιτάσσεται και να έχει μια καθαρή εικόνα του κόσμου που θέλει» δήλωσε ο Ντε Λούκα, ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει επιτυχημένες ταινίες, όπως οι «Captain Phillips» με τον Τομ Χανκς, «Moneyball» με τον Μπραντ Πιτ, «The social network», «50 αποχρώσεις του γκρι», καθώς και το επερχόμενο «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι».



Περιζήτητος

Ο Αντονι ΜακΚάρτεν θα αναλάβει και τη συγγραφή του σεναρίου, έχοντας δώσει δείγμα γραφής στη βραβευμένη με Oσκαρ βιογραφική ταινία για τον Στίβεν Χόκινγκ «Η θεωρία των πάντων». Από τότε ο σεναριογράφος έχει γίνει περιζήτητος στο Χόλιγουντ και αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει τα γυρίσματα δύο βιογραφικών ταινιών, των «Bohemian Rhapsody» για τον Φρέντι Μέρκιουρι, με πρωταγωνιστή τον Ράμι Μάλεκ, και «The darkest hour» για τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ολντμαν.

Ο Λένον με την Ονο συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1966, όταν ο τραγουδοποιός ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, Σίνθια. Χώρισε τον Αύγουστο του 1968 και τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου παντρεύτηκαν, με τον γάμο τους να διαρκεί 11 χρόνια, μέχρι τη δολοφονία του Λένον το 1980.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο