28 Φεβ 2017

Ζητείται μάνατζερ για το Κολοσσαίο με μισθό 145.000 ευρώ


Το ποσό του διευθυντή θα αγγίζει τις 145.000 ευρώ το χρόνο...
«Σούπερ μάνατζερ» ψάχνει η ιταλική κυβέρνηση, που να έχει διεθνή εμπειρία για να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του χώρου του Κολοσσαίου, της Ρωμαϊκής Αγοράς, της Domus Aurea (το Χρυσό Παλάτι του Νέρωνα) και του λόφου Παλατίνο.

Η διεθνής προκήρυξη θα δημοσιευθεί την ερχόμενη Παρασκευή και στο γνωστό βρετανικό περιοδικό Economist, ώστε να λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα.

Η ιταλική κυβέρνηση, ουσιαστικά, αναζητά ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, που μπορεί να προέρχεται, φυσικά και από το εξωτερικό. Στον μελλοντικό διευθυντή θα καταβάλλεται μισθός που θα αγγίζει τις 145.000 ευρώ το χρόνο μεικτά, με δυνατότητα να λάβει μπόνους έως και 35.000 ευρώ, σε περίπτωση ιδιαίτερα αποδοτικής εργασίας.

Το συμβόλαιο του «πολιτιστικού μάνατζερ» θα έχει τετραετή διάρκεια, και οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 14 του ερχόμενου Απριλίου, διαμέσου του ιστότοπου του ιταλικού υπουργείου πολιτισμού, η διεύθυνση του οποίου είναι www.beniculturali.it, όπου έχει αναρτηθεί η σχετική προκήρυξη. O νέος διευθυντής του «αμφιθεάτρου Φλάβιο», στα μέχρι τώρα σχέδια, αναμένεται να μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο