28 Ιαν 2017

Απίστευτο: Δείτε τι χάρισαν Πολωνοί θαυμαστές του στον Τομ Χανκς (Photo)


Ο Αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς στη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας... «Inferno» «ερωτεύτηκε» το αυτοκίνητο – σύμβολο της κομμουνιστικής εποχής σε πρώην ανατολικές χώρες, το μικροσκοπικό Fiat 126P και μάλιστα φωτογραφήθηκε με διάφορα τέτοια μοντέλα στη Βουδαπέστη.

Ο Τομ Χανκς δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Twitter γράφοντας «Έχω νέο αυτοκίνητο!».


Ενθουσιασμένη από τις φωτογραφίες μία ομάδα Πολωνών θαυμαστών του αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα και να δωρίσει ένα τέτοιο θρυλικό αυτοκίνητο στον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, η 42χρονη Μόνικα Γιασκόλσκα που ζει στην πόλη Μπιέσκο Μπιάλα, όπου κατασκευαζόταν το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου, το οποίο στην Πολωνία είναι γνωστό ως «maluch» (μικρό) και στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας «peglica» (μικρό σίδερο) είδε τις φωτογραφίες του ηθοποιού και αποφάσισε να του αγοράσει ένα ως δώρο.

Η Γιασκόλσκα κατάφερε να συγκεντρώσει στο Facebook περισσότερα από 2.000 ευρώ για να αγοράσει και να επισκευάσει ένα FIAT 126P. Για να βρει το αυτοκίνητο ζήτησε τη βοήθεια μελών fun club του ηθοποιού και δημοσίευσε αγγελία σε διάφορα forum στο διαδίκτυο.

Τελικά βρήκε ένα αυτοκίνητο στην πόλη Σουβάλκι στο βορειανατολική τμήμα της χώρας. Ένας άνδρας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του πρόσφερε ένα μοντέλο σε τυρκουάζ χρώμα δωρεάν.

Την περασμένη εβδομάδα η 42χρονη θαυμάστρια του Τομ Χανκς παρέλαβε το αυτοκίνητο και ο οδηγός αγώνων ράλυ Ράφαλ Σόνικ προσφέρθηκε να το επισκευάσει. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Πολωνίας LOT προσφέρθηκε να μεταφέρει το όχημα στις ΗΠΑ δωρεάν.

Η Γιασκόλσκα ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε σε τοπικό νοσοκομείο.


Το 126P κατασκευάστηκε το 1971 από την πολωνική Fiat, που έφτιαχνε αυτοκίνητα πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Το ίδιο μοντέλο κατασκευαζόταν από την Zastava στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η Μόνικα Γιασκόλσκα δήλωσε στο NBC ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τον Τομ Χανκς, αλλά ελπίζει σύντομα να παραλάβει το αυτοκίνητο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο