23 Ιαν 2017

Η λέξη που δε λες: Ποιος είναι ο μικρός πρωταγωνιστής που έχει ξετρελάνει τους τηλεθεατές


Η λέξη που δε λες είναι η νέα μεγάλη παραγωγή του Alpha που όταν έκανε πρεμιέρα... είχε χτύπησε κόκκινο στα κοινωνικά δίκτυα. Η νέα σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη ήρθε για να ανεβάσει την αισθητική στην ελληνική τηλεόραση, σε όλα τα επίπεδα και να περάσει μηνύματα για θέματα που συνήθως αποφεύγουμε...

Η λέξη που δε λες είναι η νέα μεγάλη παραγωγή του Alpha που έκανε όταν έκανε πρεμιέρα είχε χτύπησε κόκκινο στα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη ήρθε για να ανεβάσει την αισθητική στην ελληνική τηλεόραση, σε όλα τα επίπεδα και να περάσει μηνύματα για θέματα που συνήθως αποφεύγουμε να μιλήσουμε.


Η σειρά διαδραματίζεται στην Κρήτη του 2016. Μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες. Ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ή μήπως όχι; Ο μικρός Παυλής έχει χτίσει έναν δικό του «διαφορετικό» κόσμο, έναν κόσμο με μουσικές, χρώματα και συναισθήματα. Η Ελένη και ο Γιάννης, οι γονείς του, τον φωνάζουν «διάνοια».

Ο ερχομός, όμως, του Βασίλη, του μικρότερου αδελφού της Ελένης και της γυναίκας του Ιωάννας θα ανατρέψει την «κανονικότητα» της ζωής τους.

Η Ιωάννα επιμένει πως κάτι τρέχει με τον μικρό. Ο Παύλος, ο παππούς, είναι ο μόνος που αποφασίζει να δει την αλήθεια κατάματα και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.

Η οικογένεια αντιμέτωπη με την αλήθεια. Τον αυτισμό του γιου της. Κυρίως, όμως, αντιμέτωπη με τα δικά της προβλήματα επικοινωνίας. Κι εκεί, αρχίζει η πάλη της για να καταλάβει και να αποδεχτεί.


Όλοι δοκιμάζονται, καθώς οι νέες συνθήκες τους αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουν το τι σημαίνει ευτυχία και αγάπη. Τελικά, πόση δύναμη θέλει για να αποδεχτείς ότι η ζωή σου δε θα ‘ναι ποτέ ξανά η ίδια; Και πώς αυτή η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε πιο ανοιχτούς δρόμους;

Ο μικρός… μεγάλος πρωταγωνιστής που έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη, κιόλας, σκηνή, είναι ο Γιώργος Στεντούμης που υποδύεται τον Παυλή. Ο Γιώργος είναι 9 χρονών, από τα Χανιά, έχει έναν αδελφό και επιλέχθηκε σε καστ όπου συμμετείχαν 170 παιδιά.

Ο μικρός Γιώργος πηγαίνει στο γύρισμα μετά το σχολείο του, για 4 ώρες, και η παραγωγή της σειράς έχει μια συνοδό που είναι συνέχεια μαζί του για να κάνουν πρόβα στις σκηνές του αλλά και για να του κάνει συντροφιά και να τον απασχολεί δημιουργικά όταν έχει γίνει η λήψη των σκηνών του. Όλοι είναι προστατευτικοί μαζί του, τον φροντίζουν σαν να είναι δικό τους παιδί.

Ο Γιώργος είναι ένας μικρός «στρατιώτης», είναι πειθαρχημένος, ακούει με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες του σκηνοθέτη, και αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση σε όλους είναι ότι έχει διαβάσει πολύ καλά τις σκηνές του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο