16 Οκτ 2016

ΗΠΑ: Διαψεύδει ομογενής καλλιτέχνης πως εξανάγκασε εργαζόμενη να του καθαρίσει τα παπούτσια


Διαψεύδει ομογενής καλλιτέχνης από τη Βαλτιμόρη πως εξανάγκασε εργαζόμενη στην υπηρεσία πάρκων της Νέας Υόρκης... να του καθαρίσει το παπούτσι του από περιττώματα σκύλου ο ομογενής καλλιτέχνης από τη Βαλτιμόρη Χρήστος Παλιός.

Oπως έγραψαν και οι «New York Daily News» και «New York Post», το περιστατικό συνέβη όταν στις 2 Οκτωβρίου στο Πάρκο Carl Schurz, της Νέας Υόρκης, ο ομογενής φωτογράφος παρουσίαζε την έκθεση ανοιχτού χώρου «Gracie Square Art Show» και, σύμφωνα με τις νεοϋορκέζικες εφημερίδες, εντόπισε περιττώματα στο παπούτσι του και απαίτησε από την Αφροαμερικανίδα υπάλληλο Τασίμα Τσάτμαν να του το καθαρίσει.

Ο κ. Παλιός διέψευσε κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» ανέφερε πως «είναι σοκαρισμένος από την έλλειψη ειλικρίνειας και παρερμηνειών των λεγομένων του σε αυτά τα άρθρα, καθώς και από τις εσκεμμένες παραλείψεις ορισμένων βασικών στοιχείων αυτών των γεγονότων».


Ο ομογενής καλλιτέχνης δήλωσε ότι αρχικά, κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης, ένας σκύλος είχε ουρήσει μπροστά από τα εκθέματά του και ο ίδιος ζήτησε από τους εθελοντές και τους υπεύθυνους της έκθεσης δύο μπουκάλια με νερό ώστε να πλύνει ο ίδιος τις ακαθαρσίες.

Εκείνοι του ανέφεραν πως υπάλληλοι από την ομάδα του πάρκου θα φρόντιζαν για τον καθαρισμό τους, ενώ ο ίδιος ξαφνιασμένος τους ανέφερε πως «αυτό δεν είναι απαραίτητο» και πως θα μπορούσε να το κάνει ο ίδιος. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του αντέτειναν πως οι υπάλληλοι έχουν ειδικά καθαριστικά. Πράγματι, δύο εξ’ αυτών έπλυναν τις ακαθαρσίες και ο κ. Παλιός τους ευχαρίστησε.

Την επόμενη μέρα, ο φωτογράφος παρατήρησε πως υπήρχαν περιττώματα σκύλου στο αριστερό του παπούτσι και ευγενικά ζήτησε από τους ίδιους υπαλλήλους να του δώσουν μία βούρτσα για να το καθαρίσει. Τού απάντησαν πως θα καλέσουν και πάλι τους υπαλλήλους της υπηρεσίας του πάρκου.

«Οταν η κ. Τσάτμαν έφτασε, την ευχαρίστησα που ήρθε και απολογήθηκα που την απασχολούσα. Ευγενικά της έδειξα τα σημεία στην έκθεση που υπήρχαν περιττώματα και την ρώτησα αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσω τη βούρτσα της για να καθαρίσω το παπούτσι μου. Ποτέ δεν θα εξανάγκαζα ή θα απαιτούσα από κάποιον άλλον να το κάνει – Το θεωρώ παράλογο και έξω από το σύστημα αξιών μου», δήλωσε ο κ. Παλιός.

«Οταν μου αρνήθηκε να χρησιμοποιήσω τη βούρτσα, το καθαρίσαμε μαζί ενώ το είχα βγάλει και το κρατούσα σταθερά στο έδαφος. Παρά το ότι αισθάνθηκα αμήχανα, θεώρησα ότι είναι πολιτική τους να μην επιτρέπουν σε άλλους να χρησιμοποιούν τη βούρτσα με τα χημικά. Την ευχαρίστησα πολύ και χωριστήκαμε χωρίς να συμβεί κάτι άλλο», ξεκαθαρίζει ο ομογενής φωτογράφος.

«Η πρόθεσή μου ήταν να καθαρίσω το δικό μου παπούτσι με πόρους που κατάλαβα που διέθετε από τη διοίκηση της έκθεσης και τίποτα περισσότερο, έτσι ώστε να μπορώ να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου. Και πάλι, είμαι εντελώς έκπληκτος και λυπημένος από την αγνόηση των σχολίων μου και τις παρερμηνείες. Τα άρθρα που έχουν γραφτεί διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και αυτή η δήλωση είναι για να πραγματοποιηθεί επανόρθωση σχετικά με αυτές τις ψευδείς δηλώσεις», καταλήγει ο Χρήστος Παλιό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο