21 Οκτ 2016

Με δύο ομάδες η Πάτμος στην 28η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου. Δείτε 40 φωτογραφίες


Η Πάτμος συμμετέχει στις θεατρικές συναντήσεις Αιγαίου στην Κάλυμνο με δύο ομάδες. Την Θεατρική ομάδα Πάτμου με...
"Το δείπνο των ηλιθίων" του Francis Veber σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Μανιώτη και  την Πατμιακή σκηνή με το παιδικό έργο "Η κοιμωμένη ξύπνησε" της Ξ. Καλογεροπούλου & Θ. Μοσχόπουλου σε σκηνοθεσία Άννας Κλεούδη,  

Ας δούμε τις υποθέσεις των έργων ξεκινώντας από "Το δείπνο ηλιθίων" από την Θεατρική ομάδα Πάτμου

Ο μεγαλοεκδότης Μπροσάν και οι φίλοι του, μια παρέα κυνικών πλούσιων, οργανώνουν μια φορά τη βδομάδα ένα … Δείπνο Ηλιθίων. Καθένας εξ αυτών έχει την υποχρέωση να καλέσει από έναν «ηλίθιο» τον οποίο ενθαρρύνουν να μιλήσει για τις ιδέες και τις αδυναμίες του, προκειμένου να γελάσουν εις βάρος του.

Στο τέλος επιλέγεται ο ηλίθιος της βραδιάς και βραβεύεται. Ο Πιερ πιστεύει πως το νέο του εύρημα, ο Φρανσουά Πινιόν, ένας υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών θα κλέψει την παράσταση και το πρώτο βραβείο. Έλα όμως που απόψε … όλα θα πάνε στραβά!

Το Δείπνο Ηλιθίων του Francis Weber, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Θεόδωρου Μανιώτη, αποδείχθηκε μια καλοστημένη παράσταση με δυνατές δόσεις γέλιου, κωμικές καταστάσεις, έξυπνους διαλόγους και απρόβλεπτες εξελίξεις! Το γέλιο έβγαινε αβίαστα και το κοινό επιβράβευσε με το πιο δυνατό του χειροκρότημα όλους τους συντελεστές της Θεατρικής ομάδας Πάτμου.


Η Πατμιακή σκηνή με το έργο "Η κοιμωμένη ξύπνησε", το οποίο βασίζεται στο γνωστό παραμύθι διασκευασμένο από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, σε σκηνοθεσία Άννας Κλεούδη, κέρδισε το νεανικό κοινό της Καλύμνου που απο νωρίς είχε γεμίσει το θέατρο.

...Η πριγκίπισσα κοιμάται για πολλά-πολλά χρόνια, μέχρι που την ξυπνά το πριγκιπόπουλο με ένα φιλί… Τι θα γινόταν όμως, εάν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας;;;..

Λειτουργικά σκηνικά με ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και πολύ όμορφα κοστούμια.
Ήταν εμφανής η ευαισθησία της σκηνοθέτιδας, με την οποία προσεγγίζει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές. 
Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη παράσταση όπου μαζί με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της ομάδας συνθέτουν ένα πολύ αξιόλογο θέαμα που φάνηκε να έχει δουλευτεί με πολύ καλό τρόπο.

Ακολουθούν φωτογραφίες των παραστάσεων


"Το δείπνο ηλιθίων" από την Θεατρική ομάδα Πάτμου

























Η Πατμιακή σκηνή με το έργο "Η κοιμωμένη ξύπνησε"



























Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο