Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

27 Σεπ 2016

To μωρό από το εξώφυλλο των Νirvana μεγάλωσε - ...και φωτογραφίζεται ξανά με τον ίδιο τρόπο


Το μωρό από το εμβληματικό εξώφυλλο του «Nevermind», του 2ου δίσκου των Nirvana που κυκλοφόρησε στις... 24 Σεπτεμβρίου του 1991, είναι άντρας πια και αποφάσισε να φωτογραφηθεί ξανά με τον ίδιο τρόπο, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την κυκλοφορία του δίσκου.

Αρχικά, ο Spencer Elden, καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες, ήθελε να φωτογραφηθεί γυμνός κάτω από το νερό, όπως ακριβώς και στη φωτογραφία του εξωφύλλου του δίσκου, αλλά όπως εξήγησε στη «New York Post», ο φωτογράφος θεώρησε πως θα φαινόταν περίεργο και έτσι εγκατέλειψε την ιδέα. «Η επέτειος αυτή σημαίνει πολλά για μένα. Είναι παράξενο πως έκανα κάτι για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών και εξελίχθηκε σε μία τέτοια, εμβληματική εικόνα», δήλωσε.

Πώς ακριβώς όμως προέκυψε αυτή η φωτογραφία; Το 1991, σύμφωνα με το περιοδικό «Time» ο φωτογράφος Kirk Weddle ρώτησε τους γονείς του Elden αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μωρό τους σε μία φωτογράφηση για μία άσημη, τότε μπάντα, τους Nirvana. Οι γονείς συμφώνησαν, η φωτογράφιση κράτησε μόλις 15 δευτερόλεπτα και αργότερα προστέθηκε ψηφιακά το δολάριο στην πετονιά.

Για τη συμμετοχή του μικρού Elden οι γονείς του έλαβαν μόλις 200 δολάρια όπως δήλωσε ο πατέρας του στο NPR το 2008. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο φωτογράφος John Chapple έδωσε ξανά 200 δολάρια στον Elden για να την επαναλάβουν. Την ίδια φωτογράφιση είχε κάνει ο Elden και πριν από 10 χρόνια, για τη συμπλήρωση τότε των 15 χρόνων από την κυκλοφορία του δίσκου.

Το «Nevermind» περιελάμβανε τραγούδια όπως το «Smells Like Teen Spirit» και το «Come as You Are» και εκτόξευσε τη φήμη των Nirvana, πουλώντας πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. 
Πηγή: lifo.gr

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο