27 Μαΐ 2016

Τραγικό θάνατο βρήκε η συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου

Πνίγηκε όταν μπήκε να κολυμπήσει στη θάλασσα


Τραγικό θάνατο βρήκε η 79χρονη συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου, η οποία εντοπίστηκε το πρωί...
νεκρή να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα. Σημειώνεται ότι ήταν γνωστή η λατρεία της γνωστής συγγραφέως για τη θάλασσα, ενώ ήταν και χειμερινή κολυμβήτρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 06.30 σήμερα το πρωί η γυναίκα, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, εισήλθε στη θάλασσα για να κολυμπήσει απέναντι από το ξενοδοχείο «Flamingo». Περίπου 45 λεπτά αργότερα, γύρω στις 07.15 η γυναίκα έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του Δήμου Λάρνακας να επιπλέει αναίσθητη στη θάλασσα.

Λουόμενοι ανέσυραν τη γυναίκα έξω από τη θάλασσα και ειδοποίησαν την Αστυνομία μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή και απέκλεισαν τη περιοχή.

Με αυτοκίνητο της Αστυνομίας η γυναίκα διακομίστηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της.

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος η τελευταία της δουλειά στο θέατρο ήταν η μετάφραση του έργου του Ρομπέρτο Κόσα La Nonna που ανέβασε το Θέατρο Σκάλα.


Ποια ήταν η Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου

Η Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε μουσική και ξένες γλώσσες στη Λοζάννη και στη Βιέννη.

Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 26 βιβλία της. Έχει γράψει 62 θεατρικά έργα, από τα οποία 50 έχουν δραματοποιηθεί σε θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο, 6 αυτοτελείς τηλεταινίες και 7 τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες έχουν μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, κι έχει μεταφράσει 116 θεατρικά έργα.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Από τα σημαντικότερα: Δύο Πανελλήνια Βραβεία Πεζογραφίας (3ο το 1985 και 1ο το 1992), το 1ο και μοναδικό Βραβείο του 7ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου του

Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1994) και το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Οι κουλτούρες της Μεσογείου» (Γένοβα 2005). Το 2004 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προώθηση της ιταλικής κουλτούρας μέσω της λογοτεχνικής μετάφρασης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο