14 Μαΐ 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ- ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ - 24-29/5, DUDU LOFT, Κολωνού 12-14 Μεταξουργείο

«ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η.»


Σκοτεινά υπόγεια, ξεβαμμένοι τοίχοι και μαρμάρινες σκάλες πάνω σε φωτογραφικό χαρτί θα ζωντανέψουν υπό τους...
jazzy cabaret ήχους των StarWound στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Βούλγαρη.

«Τα ανήσυχα όνειρα του κυρίου Η.» παίρνουν μορφή μέσα από 28 φωτο-ιστορίες χωρίς πρόσωπα, στο ατμοσφαιρικό DUDU LOFT την Τρίτη 24 Μαΐου και για μια εβδομάδα.

Η κινηματογραφική ματιά του Νίκου Βούλγαρη φτιάχνει εικόνες που αναζητούν τη φυγή. Κάθε φωτογραφία μια σκηνή, ένα πλάνο που δημιουργεί μια ανήσυχη ιστορία που ψάχνει διέξοδο. Ένα ανήσυχο όνειρο, από τα λίγα που βλέπει ο κύριος Η. λόγω του προβλήματος δυσπεψίας που έχει.

Τα όνειρα του κυρίου Η. μοιάζουν με τις ιστορίες των StarWound. Μινόρε ήχοι, και σκοτεινές αποχρώσεις σκιαγραφούν με τον πιο ειλικρινή τρόπο τη φθορά που αφήνει πίσω της η εποχή. Τη φθορά που παγώνει μόνο με τη μουσική, το χορό και το όνειρο.

Η νέα, πολλά υποσχόμενη μπάντα των StarWound με τους ιδιαίτερους στίχους, τη βελούδινη φωνή της Κωνσταντίνας Σταυροπούλου και τις ατμοσφαιρικές μελωδίες θα ανοίξει την έκθεση με ένα δυνατό Live την Τρίτη το βράδυ στις 20.00.


Η ΕΚΘΕΣΗ

«ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η.» - ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

«Ο κύριος Η. κοιμάται δύσκολα. Υποφέρει από μια παρατεταμένη κρίση δυσπεψίας που τείνει να γίνει χρόνια. Καταφεύγει σε μεγάλους περιπάτους. Σε κάποιον από αυτούς, συνάντησε έναν καλό του φίλο, στον οποίο, μετά από μια σύντομη ανταλλαγή σχολίων περί των κοινωνικών και πολιτικών τεκταινομένων, μίλησε για το πρόβλημά του με τη δυσπεψία. Ο φίλος του έμεινε για λίγο σιωπηλός, και αφού ανταπέδωσε χλιαρά ένα νεύμα χαιρετισμού προς το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Νικήτα Ράντου όπου βρίσκονταν, υποστήριξε κάπως αινιγματικά: 


όταν η αποτυχία συνθλίβει αισθήματά μας

κι οι άλλες κι οι προάλλες είν' πολλές

για να οδεύει άνετα η σάρκα μέσα από τόσες αναποδιές

δεν αρκούν οι επιθυμίες της να πάψουν να εξεικονίζονται

πρέπει κι εμείς να φύγουμε, να βρούμε το θάρρος κάποιας φυγής


Από τότε ο κύριος Η. κοιμάται ακόμα πιο δύσκολα. Όταν τα καταφέρνει, ονειρεύεται μισάνοιχτες πόρτες, σκάλες που οδηγούν στον ουρανό ή σε σκοτεινά υπόγεια, τρύπες σε τοίχους από τις οποίες δεν θα πέρναγε ούτε παιδί, σκάρες υπονόμων, φούσκες που αιωρούνται... Για τα όνειρα αυτά, ο κύριος Η. συζητά περιστασιακά στο καφενείο που συχνάζει με τον φίλο του φωτογράφο Νίκο Βούλγαρη.»

Ο Νίκος Βούλγαρης, καλός φίλος του κυρίου Η. και τακτικός θαμώνας του ίδιου καφενείου, σπούδασε φιλοσοφία αλλά εργάζεται στον οπτικοακουστικό χώρο από το 1995, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ και, από το 2006, ως διευθυντής φωτογραφίας σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, ντοκιμαντέρ. 


Τα ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η. είναι η πρώτη του φωτογραφική έκθεση. 

nikvoulg.wix.com/nikosvoulgaris


Είσοδος Ελεύθερη

Εγκαίνια Έκθεσης: 24 Μαΐου 2016, 20:00, Starwound Live: Είσοδος €5 

Διάρκεια: 24/5/ - 29/5, 18.00-21.00


DUDU LOFT

Music Studio & Events

Κολωνού 12-14, Μεταξουργείο 4ος όρ.

Τ: 2105223069, E: duduloft@gmail.com


ΟΙ STARWOUND

Οι StarWound δημιουργήθηκαν το 2012 και το 2015 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Miles to Walk» που ξεχωρίζει για τον χαρακτηριστικό rock-cabaret ήχο και τους ιδιαίτερους αγγλόφωνους στίχους που συνδυάζουν το ρεαλισμό με την ποίηση.

Με αφετηρία την ελληνική κρίση, οι StarWound εξιστορούν μέσα από τα τραγούδια τους ανθρώπινες διαδρομές και θέτουν σύγχρονα κοινωνικά και φιλοσοφικά ερωτήματα μέσα από jazz και rock μελωδίες που ενσωματώνουν στοιχεία από την κλασική και παραδοσιακή μουσική.

Ο δίσκος «Miles to Walk» απέσπασε γρήγορα θετικές κριτικές από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, ενώ το “Buy Me” έφτασε στη hotlist του Pepper 96,6 και συμπεριλήφθηκε στην Playlist of the month του σταθμού για το μήνα Ιανουάριο. 

Το πρώτο επίσημο video clip του συγκροτήματος για το επιτυχημένο “The Day of Raymond Ray” επιμελήθηκε ο φωτογράφος Νίκος Βούλγαρης, ενώ η μπάντα έχει ήδη πραγματοποιήσει επιτυχημένες εμφανίσεις στο Faust Bar-Theatre-Arts, Booze Cooperativa. Σταυρό του Nότου, Cabaret Voltaire και Floral.

“Starwound's Miles To Walk is a refreshing and vibrant marriage of jazzy cabaret and modern lounge rock. Picture Django Reinhardt's Hot Five playing alongside the Velvet Underground. It has the ability to transport one back in time to a smoky European nightclub in the 1940s and forward in time to a contemporary stage in Athens.” Christopher Clay King, multiple Grammy Winner, USA.


Τα μέλη: 

Φωνή: Κωνσταντίνα Σταυροπούλου 

Πιάνο: Πέτρος Μπούρας

Κιθάρα-κλαρινέτο: Φίλιππος Σουγλές

Μπάσο-κιθάρα: Γιάννης Σταυρόπουλος

Ντραμς: Ηλίας Καραχάλιος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο