8 Μαΐ 2016

Για 11η χρονιά το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου


Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο ....
καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, όλες οι ομάδες εργασίας και οι συμμετέχοντες καλούνται να συντονιστούν κάτω από μία κοινή θεματική με τίτλο «η ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις».

Τριάντα τέσσερις συντονιστές από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών των παραστατικών τεχνών, της ειδικής αγωγής και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης.

Επιπλέον, από φέτος μεταξύ 6 και 12 Αυγούστου εγκαινιάζεται μια σειρά καθαρά εκπαιδευτικών δράσεων η οποία θα πραγματοποιείται κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τίτλο“εργαστήρια δορυφόροι”.

Με συνδετικό ιστό 20 συμβιωτικά εργαστήρια και δεκάδες πρωτότυπες παραστάσεις θα «παίξουμε» με τον έναρθρο/άναρθρο λόγο και τη μουσική αναζητώντας το μουσικoποιητικό DNA που βρίσκεται κρυμμένο στους αρμούς του λόγου, όσο και τον «άρρητο», εσωτερικό λόγο πουδίνει ζωή στη μουσική αφήγηση και συνιστά τη ρητορική της καθαρής μουσικής.

Η κάθε περίοδος θα κορυφώνεται με μία συλλογική παράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί από τους καθηγητές και τους σπουδαστές όλων των εργαστηρίων σε συντονισμό του συνθέτη Άντη Σκορδή (Κύπρος / Ολλανδία). Οι ομάδες θα βρίσκονται σε διάδραση μεταξύ τους, μέσα από καθημερινές απογευματινές συναντήσεις. Στην κάθε μία από τις παραστάσεις αυτές αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 100 μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές, σε μία ανθρώπινη αλυσίδα ήχου, λόγου και κίνησης που θα αγκαλιάσει ολόκληρο τον Άγιο Λαυρέντιο.

Φέτος στο Μουσικό Χωριό φιλοξενούνται οι:

Μιχάλης Σιγανίδης

Κατερίνα Φωτεινάκη

Hayden Chisholm, (Νέα Ζηλανδία)

James Wylie (Νέα Ζηλανδία / Ελλάδα)

ΣΩΜΑ (Aντώνης Ανισέγκος – Θύμιος Ατζακάς)

Σίμος Παπάνας, Άγγελος Λιακάκης, Νίκος Κυριόσογλου

Άρης Χριστοφέλης, Δημήτρης Κούντουρας, Ιάσων Μαρμαράς

Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης

Αθανασία Κανελλοπούλου

Τάσος Ράτζος, Ιωάννα Παγιατάκη

Pierre Kouzmenko (Ρωσία / Ελλάδα)

Julianna Bloodgood – Rafal Habel (Ηνωμένο Βασίλειο / Πολωνία, μέλη των Song of the Goat Theater)

Tcha Limberger (Βέλγιο)

Αντώνης Απέργης

Σπύρος Σακκάς, Nατάσσα Ζούκα, Ταξιάρχης Χάνος

Αυγερινή Γάτση

Λευτέρης Μουμτζής, Αντρέας Τραχωνίτης (Κύπρος)

Ευγένιος Βούλγαρης

Χρήστος Ραφαηλίδης, Δήμος Δημητριάδης

Ziad Rajab (Συρία)

Ανθή Θάνου, Αλέξανδρος Μακρής

Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini, Εριφύλη Δαμιανού, Σοφία Γιολδάση

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο