4 Φεβ 2016

Παράταση παραστάσεων: ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ του Αυγούστου Στρίντμπεργκ


«Οι Σύντροφοι?» του Στρίντμπεργκ, που παίζονται από τις αρχές Νοεμβρίου στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, παρατείνουν τις παραστάσεις τους μέχρι....
το τέλος Φεβρουαρίου.

Το έργο του μεγάλου Σουηδού, με την αιώνια σύγκρουση αρσενικού και θηλυκού/άνδρα και γυναίκας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή και την Ειρήνη Mπαλτά στον πρώτο ρόλο. Η προσέλευση του κόσμου και η απήχηση της παράστασης επιβάλει την παράταση των παραστάσεων για έναν ακόμη μήνα. 


Έτσι το προγραμματισμένο «ΝΙΤΣΕ- ΒΑΓΚΝΕΡ , ένα έργο για το ναζισμό» θα παρουσιαστεί στα μέσα του Μάρτη και θα παίζεται παράλληλα στην μεγάλη σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ κάθε Δεύτερα και Τρίτη. Πληροφορίες για τη νέα παραγωγή του Θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα ακολουθήσουν σε επόμενο δελτίο τύπου.

Μετάφραση (από τα αγγλικά) - Δραματουργική επιμέλεια κειμένου -

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ

Σκηνικό - Κοστούμια: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ

Μουσική: ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΙ ΚΑΜΙΣΕΒ- (Κρ. Θέατρο Σόφιας)

Έντυπα - Αφίσα: TOPOS ARTE

Επιμέλεια ύλης προγράμματος: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΙΤΟΥ

Βοηθοί Σκηνογράφου-ενδυματολόγου: ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΕΙΡΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑ

Επίσης παίζουν: ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΟΡΕΛΛΙ, ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΑΜΟΥ. 


Οι «Σύντροφοι ?» είναι ίσως το μοναδικό έργο του Σουηδού που ο ίδιος δηλώνει σαν κωμωδία. Μια κωμωδία, όμως, που διατηρεί την ποίηση του Στρίντμπεργκ και προσεγγίζει και πάλι το αγαπημένο του θέμα: της λυσσαλέας σύγκρουσης του αρσενικού με το θηλυκό, πάντα χωρίς οριστικό νικητή και χωρίς οριστική και αμετάκλητη έκβαση. 

To «Σύντροφοι?», γραμμένο το 1886, είναι το δεύτερο έργο μιας τριλογίας που άνοιξε με τον «Πατέρα» και έκλεισε με την «Μις Τζούλια». Στην ουσία αποτελεί την συνέχεια του «Πατέρα», μια γενιά μετά. Η πρωταγωνίστρια δεν είναι παρά η κόρη του “Πατέρα”, η οποία, πια, έχει γίνει αυτό που ήθελε η μητέρα της: καλλιτέχνης!


Περιγραφή

Ο Άξελ και η Μπέρτα είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι ζωγράφων. Εκείνος πιο φτασμένος, γίνεται ο μέντορας της, μέχρι που η Μπέρτα τον πείθει να καταθέσουν και οι δύο τους έργα στον διαγωνισμό της Ανώτερης Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων, αλλά να βάλουν την υπογραφή τους ο ένας κάτω από τον πίνακα που φιλοτέχνησε ο άλλος. 

Ελιγμοί, ερωτική πρόκληση, τρυφερότητα , λαγνεία, τσαχπινιά και σκέρτσα, απάτες και δόλος, όλα είναι παρόντα για να δαγκώσει ο Άξελ-Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, που του προσφέρει η Μπέρτα-Εύα. Μια αρχέτυπη λυσσαλέα σύγκρουση και καταστροφή. Ποιός κερδίζει στο τέλος δεν έχει σημασία. Και οι δύο ήρωες εξορίζονται. 

Γύρω από το ζεύγος, ένας γκροτέσκος και κωμικός χορός φαντασμάτων υποδαυλίζει το μένος, τη λύσσα και τον φανατισμό των μονομάχων, τρέφεται από την καταστροφή και ηδονίζεται με τον αλληλοσπαραγμό των φύλλων με την ηδονή πυρομανούς. 


Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛού

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 

Κυψέλη


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Παρασκευή & Σάββατο 9.00

Κυριακή 7.30

Διάρκεια: 80’

Εισιτήριο: 15 ευρώ 

Κάθε Παρασκευή:10 ευρώ.

προπώληση και φοιτητικά: 10 ευρώ

ανέργων και τρίτης ηλικίας: 8 ευρώ

για παρέες πάνω από 5 άτομα: 8 ευρώ

για group πάνω από 10 άτομα: 5 ευρώ

Τηλ: 2108656004, 2108679535

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο