7 Ιαν 2016

«Ισορροπία του Nash» της Πηγής Δημητρακοπούλου, από 15 έως 31 Ιανουαρίου στην Πειραματική Σκηνή

«Ισορροπία του Νash» της Πηγής Δημητρακοπούλου είναι η δεύτερη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής –Ι, στο Rex- αίθουσα «Κατίνα Παξινού». 

Με αφορμή τους ...Δίκαιους του Αλμπέρ Καμύ, λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, η Πηγή Δημητρακοπούλου με την ομάδα της επιχειρούν τη σύνθεση ενός νέου έργου για τους αξιακούς κώδικες των ανθρώπων, τη δικαιοσύνη, την αυτοδικία και την τρομοκρατία στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ισορροπία του Nash: Ο όρος είναι δανεισμένος από τη Θεωρία των Παιγνίων. Αποτελεί ένα συνδυασμό στρατηγικών μεταξύ δύο αντίπαλων παικτών, του ενός από τους οποίους η στρατηγική αποτελεί την καλύτερη (απόκριση) στη στρατηγική του άλλου. Κατά την εν λόγω θεωρία, κάθε παίγνιο με πεπερασμένο πλήθος παικτών και στρατηγικών έχει ένα τουλάχιστον σημείο ισορροπίας, σύμφωνα με το οποίο οι παίκτες επιλέγουν τις πιο συμφέρουσες για τους ίδιους στρατηγικές, γνωρίζοντας και τις ανάλογες επιλογές των αντιπάλων τους. Οι παίκτες σκέφτονται τι μπορεί να επιλέξει ο αντίπαλός τους και προσπαθούν να καταλάβουν τη συμπεριφορά του, επιλέγοντας τη στρατηγική τους σύμφωνα με αυτό.


Tαυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία – Δραματουργία Πηγή Δημητρακοπούλου

Σκηνογραφία Κώστας Παππάς

Κοστούμια Μαρία Κοντοδήμα

Μουσική Πλάτωνας Τσαμαδός

Κινησιολογία Βαγγέλης Πιτσιλός

Φωτισμοί Κώστας Σταμούλης

Βοηθός σκηνοθέτη Ντίνα Σταματοπούλου

Θεατρολόγος παράστασης Εύα Σαραγά


Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

Ελισσαίος Βλάχος, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Ντάλλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου

Σήφης Πολυζωίδης

Φωτογράφος παράστασης: Kάρολ Τζάρεκ

Πληροφορίες για τύπο: 210.5288164, 210.5288111


ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Από Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:30

Γενική είσοδος 10€ 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο