24 Ιαν 2016

«In the Wild»: Αγρια ζώα εισβάλλουν σε γκαλερί της Γλυφάδας [εικόνες]

Η Blender Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Δανάης Μεγγρέλη με τίτλο «In the Wild».

Η καλλιτέχνης επιθυμεί.... να μεταφέρει τον θεατή σε έναν κόσμο ο οποίος υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν απρόσιτος και επικίνδυνος. Επιλεγμένα είδη από το ζωικό βασίλειο πρωταγωνιστούν στα έργα της αποτελώντας αναμφισβήτητα τη βασική πηγή έμπνευσής της. Η ίδια, στρέφεται στην παρατήρηση του άγριου φυσικού τοπίου ξεφεύγοντας από το καλοκαιρινό αστικό περιβάλλον και τα πορτραίτα λουόμενων που παρουσίασε στην πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «In the Deep».


Αντιμετωπίζει το καινούριο της θέμα με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο ζωντανεύοντας τις μορφές άγριων ζώων στους καμβάδες της με απόλυτη φυσικότητα. Αναζητά ομοιότητες με τον άνθρωπο στις ζωώδεις εκφράσεις και συνθέτει την «κοινωνία των ζώων». Επιδιώκει να πλησιάσει τα ζώα όσο το δυνατόν περισσότερο, κατά κάποιο τρόπο να τα εξημερώσει και να τα τοποθετήσει πλάι στον άνθρωπο. 


Η Δανάη Μεγγρέλη, σε κάποιες περιπτώσεις επιλέγει οι μορφές της να κοιτούν κατάματα τον θεατή, ενώ σε κάποιες άλλες, τις παρουσιάζει αμέριμνες στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι δυναμικές πινελιές σε συνδυασμό με τα αχνά περιγράμματα που συχνά απουσιάζουν, προσδίδουν κίνηση και ζωντάνια στα ζώα. Πρόκειται για την τρίτη ατομική έκθεση της εικαστικού. Επιμέλεια: Ανθεια Κώτση.

*Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων. 


Η έκθεση
«In the Wild», της Δανάης Μεγγρέλη
The Blender Gallery: Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα, τηλ. 213 0280597
Εγκαίνια: 4 Φεβρουαρίου (19.00) 
Λειτουργεί: Τρίτη-Παρασκευή (10.00-19.00), Σάββατο (12.00-16.00), Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο