26 Ιαν 2016

Ο κινηματογραφιστής που αντικατέστησε το μάτι του με κάμερα

Όταν ο Rob Spence ήταν μικρός συνήθιζε να παίζει με την κούκλα ενός ήρωα δράσης από την ταινία «Six Million Dollar Man». 

Σήμερα, στα... 43 του χρόνια, ο κινηματογραφιστής από το Τορόντο του Καναδά θέλει μάλλον να εξελιχθεί σε έναν αληθινό ήρωα δράσης, με βιονικό μάτι!

Ο Spence έχασε το δεξί του μάτι έπειτα από ατύχημα με όπλο, στην ηλικία των 9. Κρατούσε με λάθος τρόπο μια καραμπίνα με τη κάνη στραμμένη προς εκείνον αντί για τη κοπριά των αγελάδων όπου στόχευε, και τα σκάγια τραυμάτισαν το μάτι του. Μετά το φρικτό ατύχημα, έμεινε τυφλός από το δεξί μάτι, αλλά 26 χρόνια αργότερα ο ίδιος είχε την απίθανη ιδέα να αντικαταστήσει το μάτι του με μια κάμερα!


«Πραγματικά, όλοι μου το έλεγαν σαν πλάκα- »ω, πρέπει να βάλεις ένα μάτι – κάμερα»…», λέει ο 43χρονος στη New York Post.

«Στην αρχή ενθουσιάζονται όταν το βλέπουν αλλά μετά οι αντιδράσεις αλλάζουν, του στυλ »αλλά είναι τόσο ανατριχιαστικό». Έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι, αλήθεια θέλουμε να καταγράφουμε διαρκώς σε βίντεο τις ζωές μας; Δε γνωρίζω την απάντηση, αλλά πιστεύω πως όχι».


Το μάτι—κάμερα μοιάζει αρκετά με ένα προσθετικό μάτι με τη διαφορά ωστόσο ότι είναι ενσωματωμένο με μια κάμερα που είναι εξοπλισμένη με ένα μικρό πομπό. Η κάμερα δεν είναι συνδεδεμένη με το οπτικό νεύρο – που σημαίνει ότι ο Spence δεν μπορεί να δει μέσα από αυτή. Αντ’ αυτού, ότι βλέπει το «μάτι» καταγράφεται σε μόνιτορ και ο 43χρονος μπορεί να ανοίγει και να κλείνει την κάμερα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ο κινηματογραφιστής, έχει αρχίσει και καταγράφει με την μίνι κάμερά του άλλους ανθρώπους με προσθετικά μέλη, και υπολογίζει ότι με το υλικό που τραβάει θα μπορέσει να ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ.Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο