11 Ιαν 2016

«Καμπανέλλης: Ένας “Πανηγυρικός” και ένας “Επικήδειος» στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Πολυχώρος Τέχνης

Ο Πολυχώρος Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ του Βασίλη Βλάχου, συνεχίζοντας την πορεία του με σημαντικές μουσικές και θεατρικές δραστηριότητες, παρουσιάζει για Τέταρτη συνεχή χρονιά νεοελληνικό έργο. 

Ο Βασίλης Κατσικονούρης συναντά τον.... δάσκαλο των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. 

Σκηνοθετεί δύο κωμικούς μονολόγους του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, σε μία παράσταση με τον τίτλο: "Καμπανέλλης: Ένας πανηγυρικός και ένας επικήδειος", με ερμηνευτή τον Βασίλη Βλάχο. 

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής από ένα σημαντικό εκπρόσωπο της νέας γενιάς συγγραφέων στον Πατριάρχη της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. 

“Ο Επικήδειος”, ένα από τα τελευταία έργα του κορυφαίου νεοέλληνα θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, είναι ένας μονόλογος που σχολιάζει με καυστικό χιούμορ και σαρκασμό τη ματαιοδοξία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που στο τέλος της ζωής τους ανάβει η σπίθα για υστεροφημία. Συγκεκριμένα παρουσιάζει το δράμα ενός συγγραφέα που πλησιάζοντας στο τέλος του, διαπιστώνει ότι δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε και προσπαθεί να γίνει γνωστός μετά θάνατον.


“Ο Πανηγυρικός” είναι μια πικρή κωμωδία. Ο κύριος Δήμαρχος ίσως να μην μας είναι συμπαθής όσο ο «Συγγραφέας» στον Επικήδειο, είναι όμως πολύ πιο δραματικό πρόσωπο. Η ημέρα που την λογάριαζε σαν την μεγάλη ημέρα της ζωής του, την πιο λαμπρή εμφάνιση του δημόσιου βίου του, εξελίσσεται σε διασυρμό, σε γελοιοποίηση, σε ισόβια καταστροφή των ονείρων του. Και με υπαίτιο τον ίδιο του τον εαυτό, τον ευερέθιστο και ασυγκράτητο χαρακτήρα του, και τις καιροφυλακτούσες ευέξαπτες ενοχές του. […]

Από τις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο θέατρο Αλεξάνδρεια στα Πατήσια. Στη γειτονιά του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σκηνοθεσία Βασίλης: Κατσικονούρης

Ερμηνεύει ο Βασίλης Βλάχος

Σκηνικά-Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους

Παραστάσεις: Κυριακή ώρα 18.30

Δευτέρα ώρα 20.30

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ , 10 ευρώ άνω των 65, 8 ευρώ φοιτητικό, 

6 ευρώ για ανέργους

Διάρκεια: 70΄Αλεξάνδρεια Πολυχώρος Τέχνης 

Σπάρτης 14

Πλατεία Αμερικής

Τηλ:210-8673655

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο