16 Ιαν 2016

Αμερικάνικος νότος 1959-«Γλυκό πουλί της νιότης» στο θέατρο Άλμα [εικόνες]


Η Κατερίνα Μαραγκού γίνεται για μια ακόμη φορά ηρωΐδα του Τενεσσί Ουίλιαμς.

Στη νοσηρή ατμόσφαιρα της επαρχίας, σε μια πόλη του αμερικανικού Νότου, συναντώνται ο Τσανς Γουέην και η Αλεξάντρα ντε Λάγκο. Έτσι.... ξεκινάει η ιστορία για το «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τένεσι Ουίλιαμς. 


Η Κατερίνα Μαραγκού μετά τα «Καλοκαίρι και καταχνιά« και «Τριαντάφυλλο στο στήθος» υποδύεται ακόμη μια ηρωίδα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα στη σκηνή του Άλμα. Είναι η Αλεξάντρα ντε Λάγκο και έχει στο πλευρό της τον Όμηρο Πουλάκη στο ρόλο του Τσανς Γουέην. 

Μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή, καλλιτεχνικής διευθύντριας της βραβευμένης ομάδας Theatre Lab Company.


Δύο άνθρωποι μόνοι, κυριευμένοι απ’ τους φόβους και τις παραισθήσεις τους. Εκείνος, ένας φιλόδοξος επαγγελματίας εραστής που αδίστακτα κυνηγά το όνειρο του και εκείνη μια σπουδαία ηθοποιός του Hollywood στη δύση της λάμψης της, εξαρτημένη από το αλκοόλ και τις ουσίες. Μέσα σ’ ένα βίαιο, ρατσιστικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί μόνο το δίκαιο/άδικο του ισχυρού επινοούν τον «παράδεισο» και αναμετρούνται με τις επιθυμίες, τα πάθη, το χρόνο και τη μνήμη. Δύο τραγικοί ήρωες, δέσμιοι της ουτοπίας που στο τέλος θα τους κατακρημνίσει.


Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού (Αλεξάντρα ντε Λάγκο), Όμηρος Πουλάκης (Τσάνς Γουέην), Λευτέρης Βασιλάκης (Τζώρτζ Σκάντερ), Αργύρης Γκαγκάνης (Μπος Φίνλευ), Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Τομ Φίνλευ), Αγγελική Μητροπούλου (Χέβενλυ Φίνλευ), Βέφη Ρέδη (Θεία Νόννι)

Η σκηνοθέτιδα της παράστασης Αναστασία Ρεβή σημειώνει «God bless America, είναι το σύνθημα της μέσης Αμερικάνικης κοινωνίας που ονειρεύεται: ευτυχισμένες οικογένειες με επιτυχημένους συζύγους και χαμογελαστές νοικοκυρές, ροζ τραπεζομάντιλα και εκκλησία την Κυριακή, μαύρους και μειονότητες στο γκέτο, λευκούς φράχτες στους κήπους και επισκέψεις με κέικ από λεμόνι. Μέσα σ’ αυτό το σελοφάν πανδαιμόνιο, ανάμεσα σε πραγματικές αισθήσεις ανταλλαγής ονείρων και παραισθήσεις επιθυμιών συναντώνται ο Τσανς Γουέην και η Αλεξάντρα ντε Λάγκο».


Η παράσταση 

«Γλυκό πουλί της νιότης»

Θέατρο Άλμα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 Αθήνα, Τηλ. 210 5220100

Εισιτήρια: 15 και 18 ευρώ

Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή (19.30), Πέμπτη (20.00), Παρασκευή, Σάββατο (21.00)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο