1 Δεκ 2015

«Οι άνθρωποι του Πουθενά»: Ένα «δυνατό» μικρής διάρκειας φιλμάκι για τους πρόσφυγες στη Λέσβο (Video)


Παιδιά, γέροι, άντρες, γυναίκες, με ήλιο, με βροχή, με ήρεμη θάλασσα, μέσα στα κύματα, τρέχουν να ξεφύγουν από τον θάνατο και την ....
καταστροφή του πολέμου - και φτάνουν στη Λέσβο.

Ο Lior Sperandeo βρέθηκε για μερικές μέρες στο όμορφο νησί του Αιγαίου και δημιούργησε ένα απίστευτα «δυνατό» βίντεο για τους πρόσφυγες, αποφεύγοντας το μελό και τους συναισθηματισμούς.

«Είχα ακούσει και διαβάσει διαφορετικές απόψεις για το κύμα των Σύριων προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Μετά πήγα στη Λέσβο. 7 μέρες στο Ελληνικό νησί μου έδωσαν μια πιο υγειή, ανθρώπινη προσέγγιση της κατάστασης.

Το να βλέπω με τα μάτια μου τους ανθρώπους στις ουρές και να νοιώθω την σκληρό τους αγώνα μου έσπασε την καρδιά. Αυτοί είναι η «απειλή» που λένε; Το μόνο που είδα, είναι γενναίους ανθρώπους σε μια στιγμή κρίσης που αναζητούν την ελπίδα.

Ταυτόχρονα, συνάντησα γενναίους εθελοντές από όλο τον κόσμο που φτάνουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής και παρελθόντος. Αυτό με ενέπνευσε.

Η ελπίδα μου είναι ότι το βίντεο αυτό μπορεί να ρίξει τους φράχτες των αρνητικών σκέψεων και απόψεων που έχουμε χτίσει γύρω από τους εαυτούς μας», γράφει στην περιγραφή του βίντεο.Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο