21 Οκτ 2015

Η «Κατερίνα» του Αυγούστου Κορτώ ξανά στο σανίδι


H Κατερίνα ξανά - βγαίνει απ’ το βιβλίο της, η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς τον περασμένο χειμώνα, επιστρέφει στο ....
Θέατρο Θησείον, από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίουκαι για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει για το θέατρο και σκηνοθετεί «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να την συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. 


Στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. 

Ο Κορτώ που δημόσια μίλησε για το ζήτημα της διπολικής διαταραχής που αντιμετώπιζε η μητέρα του, έκανε τομή στα ελληνικά συγγραφικά δεδομένα, μιλώντας καταρχήν για την αρρώστια της αλλά και για την μετέπειτα αυτοκτονίας της. 


Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. 

Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο