15 Οκτ 2015

Η Μέριλ Στριπ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου


«Θα ένιωθα συγκίνηση που επιστρέφω στο Φεστιβάλ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ωστόσο ανυπομονώ να προεδρεύσω της επιτροπής και αισθάνομαι....
μεγάλη ικανοποίηση και προσμονή» αναφέρει σε δελτίο Τύπου

H ηθοποιός Μέριλ Στριπ, η οποία παρά τη λαμπρή της καριέρα στη μεγάλη και μικρή οθόνη τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ποτέ αναλάβει καθήκοντα κριτή σε επιτροπή κινηματογραφικού Φεστιβάλ, ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

«Θα ένιωθα συγκίνηση που επιστρέφω στο Φεστιβάλ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ωστόσο ανυπομονώ να προεδρεύσω της επιτροπής και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και προσμονή» αναφέρει η Στριπ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι της Berlinale, στην οποία η ηθοποιός έχει συμμετάσχει πολλάκις και έχει επίσης βραβευτεί το 2003.

«Αυτή η ευθύνη μου προκαλεί τρόμο, καθώς ποτέ στην ζωή μου δεν διετέλεσα πρόεδρος και ελπίζω ότι θα καταφέρω να αντεπεξέλθω στα καθήκοντά μου, όπως ακριβώς έκαναν οι διακεκριμένοι κριτές των προηγούμενων ετών. Νιώθω ευγνωμοσύνη για την τιμή» επισήμανε η ίδια.

Η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός τιμήθηκε με την Ασημένια Άρκτο το 2003 την οποία μοιράστηκε με την Τζούλιαν Μουρ και την Νικόλ Κίντμαν για τις ερμηνείες τους στην ταινία «The Hours». Το 2012 η Berlinale την τίμησε για το συνολικό της έργο και προέβαλε ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε.

«Η Μέριλ Στριπ είναι μία από τις πλέον δημιουργικές και πολυσχιδείς καλλιτέχνιδες. Προκειμένου να τονίσουμε τον ενθουσιασμό μας για το εξαιρετικό της ταλέντο, την τιμήσαμε το 2012 με τη Χρυσή Άρκτο για τη συνολική της καριέρα» δήλωσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στο Βερολίνο και με την καλλιτεχνική της εμπειρία θα αναλάβει επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής».

Η Berlinale ξεκινά την 11η Φεβρουαρίου του 2016.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο