28 Οκτ 2015

Παράταση Παραστάσεων (μέχρι 8 Νοεμβρίου 2015) για τη «Miss Julie» στο Black Box


Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Η μις Τζούλι, μεγαλοαστή, έχει τα πάντα αλλά της λείπουν όλα. 

Ο Ζαν, παιδί του λαού, ονειρεύεται την κορυφή και θα κάνει τα πάντα για να τη φτάσει. Η Κριστίν, επαρχιώτισσα, με βαθιά....
ριζωμένα στερεότυπα νομίζει πως πατάει στη γη. 

Η εισβολή της μις Τζούλι στην κουζίνα αποδιοργανώνει το υπηρετικό προσωπικό. Ο Ζαν, αρπάζει την ευκαιρία να επικρατήσει μέσα στη μάχη που ξεσπά. Ενώ οι ηθικολογίες της Κριστίν κερδίζουν έδαφος. 

Μια μάχη ανάμεσα στην τάξη που σβήνει και σ’ αυτήν που έρχεται, ανάμεσα στον ανώτερο και τον κατώτερο, τον άντρα και τη γυναίκα.


«Miss Julie» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, από την Ομάδα Marquis des Arts, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 19:00


Η Ομάδα Marquis des Arts παρατείνει τις παραστάσεις του έργου «Miss Julie», του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, μέχρι τη Κυριακή 8 Νοεμβρίου στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Off Off Athens Festival 2015 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο θέατρο Επί Κολωνώ.

“Η καταστροφή μιας τάξης, μπορεί να σημαίνει την άνοδο μιας άλλης που βρίσκει την ευκαιρία να επικρατήσει.” 

August Strindberg. 1888.


Συντελεστές

Μετάφραση/Διασκευή: Δέσποινα Μαυρομανωλάκη

Σκηνοθεσία: Αμαλία Βλάχου 

Σκηνικά/ Κοστούμια: Marquis des Arts

Φωτισμοί/Φωτογραφίες/Teaser: Έβαν Σακελλαράκης 


Διανομή

Μις Τζούλι: Κατερίνα Λούβαρη – Φασόη

Ζαν: Δημήτριος Ντόκος

Κριστίν: Κατερίνα Πρωτονοταρίου Σημείωμα Ομάδας Marquis des Arts

Στόχος της ομάδας Marquis des Arts είναι να γεφυρώσει το θέατρο -στηριζόμενο πάντα στις βασικές αρχές της αναπαράστασης του μύθου- με τον κάθε άνθρωπο, από όποια θέση και αν βλέπει τη δράση είτε γεωγραφικά στο χώρο του θεάματος είτε κοινωνικά και ιδεολογικά.

Αυτό ακριβώς επιδιώκεται να αναπαρασταθεί στη σκηνή, να γεφυρωθεί δηλαδή το σήμερα με τα αθάνατα ανθρωποκεντρικά ζητήματα. Σε μια εποχή όπου οι κάστες και η ταξική διαφορά στη χώρα μας μοιάζει με ηφαίστειο κεκαλυμένο από μία φαινομενική νηνεμία. 

Στην παράσταση επιδιώκουμε να φωτίσουμε τη σύνθεση τριών χαρακτήρων στην Ελλάδα του 2015, παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Μια νύχτα από τη ζωή μιας γόνου πλούσιας οικογενείας που θέλει να ζήσει απλά, να έχει φίλους, να κυνηγάει όνειρα και να γευτεί τον έρωτα. Αποφασίζει να "διορθώσει" τον ίδιο της τον εαυτό ο οποίος βράζει και υστερία μέσα στην αρχοντική της μιζέρια. Όμως οι υπηρέτες του σπιτιού θα σταθούν τα πιο ανυπέρβλητα και ασυνήθιστα εμπόδια για εκείνη. Έχουν άλλους κανόνες και εντελώς διαφορετικές συνήθειες. Η σύγκρουση ανάμεσα τους δεν αργεί να ξεσπάσει. Ο υπηρέτης που στην αρχή φαντάζει στα μάτια της ως ο σωτήρας της θα γίνει ο θανάσιμος εχθρός της που δεν καταφέρνει να νικήσει και την οδηγεί στην αυτοχειρία κάτω από τη συνενοχή των ανθρώπων με τους οποίους ήθελε να ταυτιστεί. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο