2 Οκτ 2015

Δείτε το ρεπερτόριο του Σύγχρονου Θεάτρου για το 2015/16


Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ μπαίνει στην τρίτη περίοδο της λειτουργίας του με μια επανάληψη, μια καινούργια παραγωγή και μια συμπαραγωγή αλλά και δυο.... τιμητικές συμμετοχές σε Φεστιβάλ.

Α)Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ του ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ

Β) ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ του ΕΡΡΙΚΟΥ ΙΨΕΝ

Γ) ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ από Μύθους και την Παράδοση.

Από τις 23 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9+15 και Κυριακή στις 6.00.

Επαναλαμβάνεται η περσινή παραγωγή. Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ του ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ σε θεατρική μεταφορά και Σκηνοθεσία του Σ. ΤΣΑΚΙΡΗ με τη ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΟΥΠΗ στο ρόλο της Ραραού. Σκηνικά ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΗ, Φωτισμοί ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Στις 28 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα η καινούργια παραγωγή του Σ. Θ., που είναι το κλασικό αριστούργημα του ΕΡΙΚΟΥ ΙΨΕΝ: ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ σε νέα Απόδοση, Διασκευή και Σκηνοθεσία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ. Σκηνικά: ΑΡΙΑΔΝΗ ΒΟΖΑΝΗ, Κοστούμια: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ. Θα παρουσιάζεται σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα με την περσινή μεγάλη επιτυχία του θεάτρου μας «Η Μητέρα του Σκύλου». 

Στις 10 Δεκεμβρίου κάνει έναρξη μια καινούργια παράσταση που είναι συμπαραγωγή του Σ. Θ. με την ομάδα ΕΥΤΟΠΙΑ . Είναι μια σύνθεση πάνω στο λαϊκό Μύθο για ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ σε Σκηνοθεσία της ΙΡΙΔΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ Σκηνικά ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, Μουσική ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙΔΗΣ και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο απόγευμα στις 6. 30 και Κυριακή στις 9+15.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Το Σ.Θ. συμμετέχει στα φετινά ΔΗΜΗΤΡΙΑ και παρουσιάζει τη ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ στις 16, 17, 18 Οκτωβρίου στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, έχει προσκληθεί από το Ιταλικό FONDAZIONE TEATRO DUE της ΠΑΡΜΑΣ στη συνάντηση Ευρωπαϊκών Θεάτρων που διοργανώνει για φέτος και θα παρουσιάσει στις 4 Νοεμβρίου τη ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ. Είναι η πρώτη παράσταση από μια σειρά Ευρωπαϊκών παρουσιάσεων του ίδιου έργου που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016.

Την ομάδα του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ για το 2015- 2016 απαρτίζουν οι ηθοποιοί:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΟΥΠΗ, ΒΑΝΑ ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΛΕΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ, ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΡΙΕΖΗ, ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΖΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΦΗ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΡΟΖΑΚΗ. Και οι: ΧΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΑΡΑΠΙΔΗ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΚΚΟΣ, ΙΡΙΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Ευμολπιδων 45. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6930902022 και 210 3464380
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Από τις κριτικές της περσινής χρονιάς:

«... Από τα επεισόδια ξεχωρίζει αναμφίβολα η σκηνή της διαπόμπευσης της μητέρας: ξεγλιστρώντας μακριά από κάθε ρεαλιστικό ψυχαναγκασμό, ο σκηνοθέτης στήνει τρεις παράλληλες δράσεις, τρεις «μονολόγους», με κίνηση και ήχο, ελάχιστα λόγια, που συνθέτουν ένα συγκινητικό στην αφαίρεσή του παραλήρημα.» 

Λουίζα Αρκουμανέα, ΤΟ ΒΗΜΑ, 9/11/14


«Η παράσταση είναι καλοστημένη, έχει ρυθμό και δίνει έμφαση σε σημεία που βγάζουν συγκίνηση, προκαλούν τρόμο και γεννούν δέος.» 

Γρηγόρης Ιωαννίδης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 24/11/14«Ομοιογενής υποκριτική αφήγηση, με σαφήνεια, ειλικρίνεια και πειθώ.» 

Κώστας Γεωργουσόπουλος, ΤΑ ΝΕΑ, 1/12/14


«Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο του βιβλίου, που διατηρείται αλώβητο στην εντελή θεατρική διασκευή του Τσακίρη και στην παράστασή του: να είναι ένα έργο απολύτως πολιτικό, που κυλάει επάνω στους σιδερένιους τροχούς της Ιστορίας και συγχρόνως να δίνει φωνή στους ταπεινούς και καταφρονεμένους, στα «ορφανά» της.»

Λέανδρος Πολενάκης, Η ΑΥΓΗ, 24/11/14


«Παράσταση μεγάλης εμβέλειας, που μεταπλάθει αποτελεσματικά τη λιτότητα σε σκηνικά μνημειώδες που αρμόζει στο πνεύμα του συγκεκριμένου έργου» 

Δημήτρης Τσατσούλης, Ημεροδρόμος 1/1/15«Επίκεντρο της παράστασης είναι η ερμηνεία της Δήμητρας Χατούπη, η οποία αντέχει – και με σημαντικά αποτελέσματα – το «βάρος» του τρομερού, υψηλών υποκριτκών απαιτήσεων – κυρίως «υπογείων – ψυχοδιανοητικών και χαρακτηρολογικών αποχρώσεων του ρόλου της Ραραού» 

Θυμέλη, Ριζοσπάστης, 14/12/14«Ο σκηνοθέτης και διασκευαστής επέλεξε με τη δεξιοτεχνία του χειρούργου το μεδούλι του βιβλίου που στην κυριολεξία αναπνέει μέσα στην αφαιρετικότητα του σκηνικού χώρου, υπογραμμίζοντας κομβικά χωρία μέσα από βιντεοπροβολές» 

Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, in2life, 31/12/14


«Για άλλη μια φορά οι δυνατότητες του μαγικού αυτού θεάτρου αξιοποιήθηκαν δημιουργώντας μαζί με την ερμηνεία και την κίνηση των ηθοποιών, τα νοσταλγικά μουσικά θραύσματα, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, μικρά σκηνικά θαύματα υψηλής αισθητικής και εικαστικής τελειότητας. Μη χάσετε αυτή την παράσταση.» 

Μαρία Κυριάκη, ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, 3/11/14«Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως η φύση του ανθρώπου, «οία φύλλων γενεή», αναζητά στην περσόνα της Ραραούς ψήγματα της αλήθειας της. Η δραματουργική επεξεργασία του Σταύρου Τσακίρη παρακολουθεί το κείμενο από τη στιγμή της γένεσής του – κυριολεκτικά- και το μεταπλάθει, σκηνή προς σκηνή, σε επικό ψηφιδωτό χαρακτήρων.»  
Νίκος Ξένιος, BOOKPRESS, 1/11/14«Η Δήμητρα Χατούπη θυελλώδης όσο και μετρημένη, σε κάνει να αναρωτιέσαι που σταματά ο ρεαλισμός και που ξεκινά το παράλογο, με ένα βλέμμα που καίει και μια φωνή σταθερή, αλλά ικανή να ξεστομίζει λόγια φοβερά, πετυχαίνει με σεμνότητα και δίχως μελοδραματισμούς μία γερή ερμηνεία στον πρωταγωνιστικό ρόλο.»

Μαρία Κρύου, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, 19/3/14

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο