8 Οκτ 2015

Ο Κλέων Γρηγοριάδης μιλάει για τους 1101 του Βαρουφάκη -Περιγράφει τι είναι, προαναγγέλλει και άλλα τρέιλερ


Μυστήριο έχει προκαλέσει το τρέιλερ με τίτλο «Οι 1101 έρχονται» που κυκλοφορεί από...
χθες στο Διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και αντίστοιχο site. 

Στο τρέιλερ που θυμίζει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, τα δύο μόνα αναγνωρίσιμα πρόσωπα είναι ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, τον οποίο όλοι, εκτός από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έχει παίξει σε σίριαλ («Κάτι τρέχει με τους δίπλα, έχοντας στο πλάι του την Δήμητρα Ματσούκα) τον θυμούνται από τον καβγά που είχε προκαλέσει όταν, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, καλεσμένος στο δελτίο του Mega και ενώ προπαγάνδιζε το «Οχι» είχε χαρακτηρίσει το κανάλι «χούντα», ενώ είχε επιτεθεί και στην δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου μιλώντας της με άκρως εριστικό και αγενές ύφος. 

Και ενώ το μυστήριο, αρκετές ώρες μετά τη δημοσίευση του τρέιλερ αυτού με τους 1101 παραμένει, ο ηθοποιός εκλήθη από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 να δώσει κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για το νέο αυτό εγχείρημα. Πρόκειται για κάποια νέα εκπομπή, κάποια νέα πολιτική κίνηση; 

Ο Κλέων Γρηγοριάδης, αν και όπως είπε δεσμεύεται να μην αποκαλύψει για τι πρόκειται, περιέγραψε σε αδρές γραμμές τη δημιουργία κάποιας κίνησης. Αν και όπως είπε μπορεί αυτή η κίνηση να είναι και… καλλιτεχνική. 

Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι «το σίγουρο είναι ότι είμαστε 1101 και ότι θα γίνουμε πολλοί περισσότεροι» και πρόσθεσε πως «έχουμε σοβαρό σκοπό να τα αλλάξουμε όλα». 

Στο ερώτημα για το αν πρόκειται για πολιτική κίνηση ο ηθοποιός απάντησε «Κίνηση, αλλά ποιος ξέρει τι κίνηση. Μπορεί να είναι μια καλλιτεχνική κίνηση», ενώ συνέχισε αποθεώνοντας τον πρώην ΥΠΟΙΚ για τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες. «Είναι εμφανέστατο ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει σχέση με τις τέχνες, είναι ο πρώτος υπουργός από τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο που πήγε στο θέατρο αφότου ανέλαβε». 

Στις επίμονες ερωτήσεις του Γιώργου Παπαδάκη για το αν είναι όντως πιθανό να πρόκειται για μια καλλιτεχνική κίνηση ο Κλέων Γρηγοριάδης απάντησε πως «μπορεί να είναι καλλιτεχνική κίνηση, μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Πιστεύουμε σε αυτό, το έχει ανάγκη η χώρα, υποσχόμαστε να τα αλλάξουμε όλα». 

Τέλος προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν 3 με 4 ακόμη τρέιλερ και ότι οι αποκαλύψεις για το τι ακριβώς πρόκειται θα γίνουν σε μια εβδομάδα με 10 ημέρες. 

Σημειώνεται ότι χθες, όταν πρωτοεμφανίστηκε το βίντεο οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι πρόκειται για προαναγγελία δημιουργίας κάποιας πολιτικής κίνησης από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλωστε, ο ίδιος το επιθυμεί, αφού μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση Τσίπρα και εν συνεχεία από το κόμμα, δεν βρήκε κάποια άλλη πολιτική στέγη ενώ έχει μιλήσει πολλές φορές για την επιθυμία του περί δημιουργίας πανευρωπαϊκής πολιτικής κίνησης (αν και από το τρέιλερ δεν συμπεραίνεται ότι πρόκειται για κάτι που ξεπερνά τα όρια της χώρας).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο