25 Σεπ 2015

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ Στη σκηνή του θεάτρου Άλμα


Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Tenesse Williams

από 21 Οκτωβρίου

Αμερικάνικος νότος 1959... 

Η Κατερίνα Μαραγκού μετά τα Καλοκαίρι και καταχνιά και Τριαντάφυλλο στο στήθος ....«ενδύεται τη σκιά» μιας ακόμη ηρωίδας του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα και επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του Άλμα ως Αλεξάντρα ντε Λάγκοέχοντας στο πλευρό της τον Όμηρο Πουλάκη στο ρόλο τουΤσανςΓουέην. Μια εμπνευσμένη και πολλά υποσχόμενη σκηνοθεσία τηςΑναστασίας Ρεβή,καλλιτεχνικής διευθύντριας της βραβευμένης ομάδας TheatreLabCompany .

Στη νοσηρή ατμόσφαιρα της επαρχίας, σε μια πόλη του αμερικανικού Νότου, συναντώνται ο Τσανς Γουέην και η Αλεξάντρα ντε Λάγκο, δύο άνθρωποι μόνοι, κυριευμένοι απ’ τους φόβους και τις παραισθήσεις τους. 
Εκείνος, ένας φιλόδοξος επαγγελματίας εραστής που αδίστακτα κυνηγά το όνειρο του και εκείνη μια σπουδαία ηθοποιός του Hollywood στη δύση της λάμψης της, εξαρτημένη από το αλκοόλ και τις ουσίες. Μέσα σ’ένα βίαιο, ρατσιστικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί μόνο το δίκαιο/άδικο του ισχυρούεπινοούν τον «παράδεισο» και αναμετρώνται με τις επιθυμίες, τα πάθη, το χρόνο και τη μνήμη. Δύο τραγικοί ήρωες, δέσμιοι της ουτοπίας που στο τέλος θα τους κατακρημνίσει.


Πριγκίπισσα, οι άνθρωποι του κόσμου τούτου δεν χωρίζονται σε πλούσιους και φτωχούς ή σε καλούς και κακούς, αλλά σε κείνους που γνώρισαν ή γνωρίζουν την ηδονή στον έρωτα και σε κείνους που δεν τη γνώρισαν, αλλά την αγναντεύουν από μακριά με ζήλια, άρρωστη ζήλια.


Η σκηνοθέτιδα Αναστασία Ρεβή σημειώνει : «GodblessAmerica, είναι το σύνθημα της μέσης Αμερικάνικης κοινωνίας που ονειρεύεται: ευτυχισμένες οικογένειες με επιτυχημένους συζύγους και χαμογελαστές νοικοκυρές, ροζ τραπεζομάντηλα και εκκλησία την Κυριακή, μαύρους και μειονότητες στο γκέτο, λευκούς φράχτες στους κήπους και επισκέψεις με κέικ από λεμόνι.Μέσα σ’αυτό το σελοφάν πανδαιμόνιο , ανάμεσα σε πραγματικές αισθήσεις ανταλλαγής ονείρων και παραισθήσεις επιθυμιών συναντώνται ο ChanceWayne και η AlexandraDelLago». 

Η Αναστασία Ρεβή ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτης στο Λονδίνο τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια της βραβευμένης ομάδας TheatreLabCompany και συνεργάζεται κυρίως με τον πολυχώρο τέχνης RIVERSIDE STUDIOS. Τα τελευταία χρόνια προωθεί μέσα από τις αγγλόφωνες παραστάσεις της το αρχαίο Ελληνικό δράμα στο Λονδρέζικο κοινό ενώ παράλληλα σκηνοθετεί εναλλακτικές παραστάσεις εικαστικού και σωματικού θεάτρου εμπνευσμένες κυρίως από την γοτθική λογοτεχνία.


Το θέατρο Άλμαθα φιλοξενήσει, στο χώρο του αίθριου, έργα της καταξιωμένης ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου.
Πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου 2015

Η ταυτότητα της παράστασης

Απόδοση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

Σκηνικά / Κοστούμια: ΜάιραΒαζαίου

Φώτα: Σάκης Μπιρμπίλης

Ηχητική/Μουσική επιμέλεια: Ζηνοβία Αρβανιτίδη

Βοηθός σκηνογράφου: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Βοηθός παραγωγής: Ιωάννα Βουδούρη

Τα κοστούμια της κυρίας Μαραγκού για το ρόλο της Αλεξάντρα ντε Λάγκο σχεδίασε η ΛΟΥΚΙΑ.


Παίζουν:

Κατερίνα Μαραγκού (Αλεξάντρα ντε Λάγκο), Όμηρος Πουλάκης (ΤσάνςΓουέην), Λευτέρης Βασιλάκης (ΤζώρτζΣκάντερ), Αργύρης Γκαγκάνης (Μπος Φίνλευ), 

Νικόλας Παπαδομιχελάκης(ΤομΦίνλευ), Αγγελική Μητροπούλου (ΧέβενλυΦίνλευ), ΒέφηΡέδη (Θεία Νόννι)


ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη και Κυριακή στις 19.30, Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00

ΤΙΜΕΣ: 18 ευρώ, απογευματινή 15 ευρώ, μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι)10 ευρώ
 


Προπώληση:

Στα ταμεία του θεάτρου Άλμα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17Αθήνα, Τηλ. 210 5220100, Ώρες Ταμείου: Δευτέρα έως Κυριακή.10.30 - 13.30 και 17.00 -21.30

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο