15 Σεπ 2015

Ταξίδι στην αιωνιότητα, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και ο μαγικός αυλός

Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον Οκτώβριο - Στις 30 Σεπτεμβρίου, η ανακοίνωση του προγράμματος της σεζόν 2015-16

Με το μπαλέτο του Ρενάτο Τζανέλλα και της.... Ελένης Καραΐνδρου Ταξίδι στην αιωνιότητα, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου η ανεπίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Στις 10 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ολύμπια, η ΕΛΣ τιμά τα 90χρονα του Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συμφωνικό και οπερατικό έργο του. Στις 23 Οκτωβρίου, στο θέατρο Ολύμπια, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, με το παραμυθένιο αριστούργημα του Μότσαρτ, Ο μαγικός αυλός. 

Ταξίδι στην αιωνιότητα - 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε μουσική Ελένης Καραΐνδρου και χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα, ταξιδεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου, σε μουσική διεύθυνση Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Η ποιητική μουσική της Καραΐνδρου, που έντυσε τις διάσημες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, δίνει αφορμή για ένα ονειρικό ταξίδι σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Με σύμμαχο τα κοστούμια και σκηνικά της Κατερίνας Αγγελοπούλου, η κίνηση των χορευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φέρνει στην μνήμη τις εικόνες και τους συμβολισμούς του οικουμενικού σινεμά του Αγγελόπουλου.

Με την Ορχήστρα, τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της ΕΛΣ

Συναυλία Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη - 10 Οκτωβρίου, Θέατρο Ολύμπια

Εμβληματικά αποσπάσματα από το σπουδαίο οπερατικό και συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, θα ερμηνεύσουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τον Ηλία Βουδούρη, στη συναυλία αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη - σύμβολο του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε τα 90 του χρόνια. Οι σολίστ Τζούλια Σουγλάκου, Ελένη Δάβου, Γιάννης Χριστόπουλος, Πέτρος Μαγουλάς θα αποδώσουν αποσπάσματα από την 1η, την 3η και την 7η (Εαρινή) Συμφωνία, τις όπερες Αντιγόνη, Μήδεια, Ηλέκτρα, το ορατόριο Canto General και το Μπαλέτο Ζορμπας.

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ

Ο μαγικός αυλός - 23, 24, 25, 30, 31 Οκτωβρίου & 1, 4, 8 Νοεμβρίου 2015, Θέατρο Ολύμπια

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, O Μαγικός αυλός του Β. Α. Μότσαρτ ανοίγει τη σεζόν 2015-16 για την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Προσφέρει χαρά στα παιδιά -δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της όπερας-, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα συμβολικό κείμενο με προεκτάσεις.

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ


Νέα τιμολογιακή πολιτική

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η ΕΛΣ προχωρά σε σημαντική μείωση των τιμών των εισιτηρίων της σε όλες τις κατηγορίες και σε όλους τους χώρους. 

Για τις τρεις πρώτες παραγωγές, οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

- Ταξίδι στην Αιωνιότητα - Δημοτικό θέατρο Πειραιά

€10, €15, €20 - Φοιτητικό, παιδικό €10 


- Συναυλία Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη - Θέατρο Ολύμπια

€10, €15 - Φοιτητικό, παιδικό €8


- Μαγικός αυλός - Θέατρο Ολύμπια 

€15, €25, €30, €40, €50, €55 - Φοιτητικό, παιδικό €10

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο