2 Σεπ 2015

Ο Ντέιβιντ Μπάουι γράφει μουσική για τον... Μπομπ Σφουγγαράκη!

Ο Ντέιβιντ Μπάουι γράφει μουσική για ένα μιούζικαλ, το οποίο θα βασίζεται στον διάσημο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Μπομπ Σφουγγαράκη.

Ο θεατρικός οργανισμός Oriental του.... Σικάγο ανακοίνωσε ότι ο βρετανός αστέρας της ροκ ηγείται μία ομάδας διάσημων μουσικών που θα συνθέσουν κομμάτια για την παράσταση "Μπομπ Ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ", η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου τον ερχόμενο χρόνο στο Σικάγο, όπου θα παίζεται για ένα μήνα προτού μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

Άλλοι μουσικοί, οι οποίοι συνεισφέρουν είναι τα δύο αμερικανικά συγκροτήματα The Flaming Lips και They Might Be Giants, η τραγουδίστρια της ποπ που μεσουρανούσε την δεκαετία του '80 Σίντι Λόπερ, μέλη των Aerosmith και ο τραγουδιστής και συνθέτης Τζον Λέτζεντ.

Το μιούζικαλ είναι η μεταφορά της ταινίας "Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του", στην οποία ο πρωταγωνιστής εξερευνά την υποθαλάσσια πόλη Μπικίνι.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 1999, η τηλεοπτική σειρά έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία για το κανάλι κινουμένων σχεδίων Nickelodeon, το οποίο ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Viacom.

Ο "Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του" έχει κερδίσει τον θαυμαστό μικρών και μεγάλων (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα), ενώ έχει δεχτεί και επικρίσεις από ακραία συντηρητικούς ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν κατηγορήσει τη σειρά για κεκαλυμμένη προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

"Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ" είναι η δεύτερη θεατρική παράσταση για την οποία γράφει μουσική ο 68χρονος Μπάουι, ο οποίος απείχε από το προσκήνιο για μία δεκαετία προτού επιστρέψει το 2013 με το άλμπουμ "The Next Day".

Ο καλλιτέχνης έγραψε τη μουσική για την παράσταση "Lazarus", η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στη θεατρική σκηνή Theatre Workshop της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1963 "Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη" του Ουόλτερ Τέβις, το οποίο μιλάει για έναν εξωγήινο με ανθρώπινη μορφή, ο οποίος έρχεται στη Γη αναζητώντας νερό κι εθίζεται στο αλκοόλ και στην τηλεόραση.

Ο Μπάουι, ο οποίος έχει σπουδάσει ηθοποιός, πρωταγωνίστησε στην ομότιτλη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου το 1976 για την οποία ωστόσο δεν είχε γράψει μουσική.

Άφησε ιστορία όταν εμφανίστηκε στο Μπρόντγουει, την περίοδο 1980-81, υποδυόμενος τον Βρετανό Τζόζεφ Μέρικ στον "Άνθρωπο Ελέφαντα".

Αυτή τη φορά, πάντως, δεν θα εμφανιστεί ούτε στον θεατρικό Μπομπ ούτε στο"Lazarus".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο