15 Μαΐ 2015

Πότε θα ανοίξει το σινέ Κάστρο στο Ρίο

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για την φετινή θερινή κινηματογραφική σαιζόν το μοναδικό πλέον εναπομείναν θερινό σινεμά.... της περιοχής της Πάτρας μετά και το κλείσιμο του Αελλώ στην οδό Παπαφλέσσα.

Ο λόγος για το σινέ Κάστρο στο Ρίο, λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, έναν πολύ όμορφο καταπράσινο χώρο στην καρδιά του Ρίου που και φέτος παρά κάποια σοβαρά εμπόδια που υπήρξαν, θα λειτουργήσει τελικά κανονικά δίνοντας το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού με τους σινεφίλ και μάλιστα με ολοκαίνουριες ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στους θερινούς μήνες.

Το κυρίαρχο εμπόδιο είχε να κάνει με την ανάγκη τοποθέτησης σύγχρονης ψηφιακής μηχανής προβολής όπως πλέον επιβάλλεται σε χειμερινές και καλοκαιρινές αίθουσες. Το κόστος μίας τέτοιας επένδυσης κακά τα ψέματα είναι υψηλό και κυμαίνεται γύρω στα 30.000 με 35.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε στο thebest ο επιχειρηματίας και διαχειριστής του σινε Κάστρο στο Ρίο, Ανδρέας Κοτσαύτης, ο οποίος και λειτουργεί το σινεμά μαζί με την σύζυγο του Ειρήνη και τον γιο τους Παναγιώτη Κοτσαύτη, το ποσό αυτό ήταν απαγορευτικό για μία σαιζόν που δεν ξεπερνά σε διάρκεια τους δυόμιση με τρεις μήνες. Μάλιστα έως και την περασμένη Δευτέρα, οπότε δόθηκε η λύση, η κατάσταση έμοιαζε μάλλον απογοητευτική και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να μην άνοιγε για φέτος το σινέ Κάστρο.

Τελικά όμως όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κοτσαύτης, νοίκιασε μία καινούρια υπερσύγχρονη ψηφιακή μηχανή – σύστημα προβολής από συνάδελφο επιχειρηματία που δεν θα την χρησιμοποιήσει το καλοκαίρι κι έτσι από τις 10 Ιουνίου που το μηχάνημα θα έρθει στο Ρίο, θα ξεκινήσουν κανονικά οι προβολές με σύγχρονh τέλειας ανάλυσης και χρωμάτων εικόνα αλλά και καθαρό ψηφιακό – digital ήχο. Βέβαια όπως μας εξήγησε ο κ. Κοτσαύτης λόγω της καλοκαιρίας και της ζέστης που ήδη έχουν αρχίσει πιθανόν το σινέ Κάστρο στο Ρίο να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου με την παλιά αναλογική του μηχανή προβολής.

Για το μέλλον ο κ. Κοτσαύτης έχει πολλά σχέδια. Σκοπεύει με τον γιο του να υποβάλλουν τα χαρτιά τους όταν θα ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να προχωρήσουν στην αναγκαία αυτή επένδυση πλέον στον χώρο του κινηματογράφου, της αγοράς δηλαδή μίας σύγχρονης ψηφιακής μηχανής με την προοπτική αξιοποίησης της και τον χειμώνα. Περισσότερα στοιχεία δεν ήθελε να μας δώσει για την ώρα.

Πάντως και το κόστος της ενοικίασης δεν ήταν αμελητέο, ωστόσο είναι χαμηλότερο από εκείνο της αγοράς και εφόσον πάει καλά η σαιζόν, μπορεί να καλυφθεί.

Μην ξεχνάμε ότι σε τοπικό επίπεδο προχώρησαν στην επένδυση αυτή του 4K Ultra HD τα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε πριν μερικούς μήνες και πραγματικά οι σινεφίλ απολαμβάνουν πλέον τις καινούριες ταινίες σε ιδιαίτερα ιδανικές συνθήκες με ολοκάθαρη εικόνα και ήχο. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν ήταν εμφανής και στην προβολή αυτές τις μέρες, των «Avengers – Η Εποχή του Ultron» με τους θεατές να λένε τα καλύτερα για την ποιότητα της εικόνας.

Αναμένονται λοιπόν και στο σινέ Κάστρο στο Ρίο νέες ταινίες του φετινού καλοκαιριού όπως το «Μακριά από το Πλήθος» με την Κάρει Μάλιγκαν ή το «Jurassic World» με την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ και τον Κρις Πρατ που βγαίνει στις 11 Ιουνίου 2015 στην Ελλάδα από την εταιρεία UIP.
Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο