29 Μαΐ 2015

Χρυσοί ναργιλέδες 2.400 ετών βρέθηκαν στη Ρωσία (Εικόνες)

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τον Ηρόδοτο, για μια ακόμη φορά, ο οποίος είχε κάνει λόγο στα έργα του.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν.... 2.400 ετών δοχεία κατασκευασμένα από καθαρό χρυσάφι με υπολείμματα κάνναβης και οπίου που χρησιμοποιήθηκαν κάποτε από …Σκύθες θεριακλήδες .

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, σε ανασκαφές για έργα ηλεκτροδότησης. Οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν την ηλικία των δοχείων, στα 2.400 χρόνια περίπου, σύμφωνα με δημοσίευμα της express.co.uk.

Όταν αναλύθηκε στα εργαστήρια η μαύρη ουσία που υπήρχε μέσα στα δοχεία, κατάλαβαν τι ήταν και σε τι χρησίμευαν. Τα δυο δοχεία χρησιμοποιούνταν για το κάπνισμα κάνναβης και οπίου. Βρέθηκαν επίσης μια σειρά από άλλα χρυσά αντικείμενα που ζυγίζουν συνολικά τα 3 κιλά και ήταν θαμμένα κάτω από πηλό στη Ρωσία.


Βρήκαν επίσης τρία χρυσά κύπελλα, ένα βαρύ χρυσό δαχτυλίδι, δύο χρυσά περιλαίμια, και ένα χρυσό βραχιόλι.

Ένα παχύ μαύρο υπόλειμμα που βρέθηκε μέσα στα δύο χρυσά δοχεία, ελέγχθηκε από επιστήμονες ο οποίος επιβεβαίωσε τα ίχνη οπίου και κάνναβης.


Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν από τους Σκύθες, μια άγρια ​​νομαδική φυλή, που κυριαρχούσε στις στέπες της Ευρασίας για περίπου 1000 χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνει τον πατέρα της ιστορίας, τον Ηρόδοτο ο οποίος το είχε αναφέρει πρώτος στα έργα του.

Είχε γράψει ότι «οι Σκύθες χρησιμοποιούσαν ένα φυτό που παράγει τόσο καπνό που κανένα ελληνικό δεν μπορούσε να το ξεπεράσει» και το οποίο μεταφερόταν από τον ατμό, [που] φωνάζουν δυνατά. » 


Οι ιστορικοί Αντρέι Μπελίνσκι, από την Σταυρούπολη, και ο Antonn Gass, της Πρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Βερολίνο, λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν για να καπνίζουν, και ενδεχομένως επίσης να ετοίμαζαν, μια ισχυρή οπίου και κάνναβης για αφέψημα.

Ο κ Gass, δήλωσε: «Αυτά τα δύο φάρμακα χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.»

Οι Σκύθες ήταν νομαδικός λαός και κινούνταν συνεχώς, από τον φόβο των Ελλήνων και των Περσών, έτσι γιαυτό δεν άφησαν πίσω τους ερείπια. Το μόνο ίχνος τους είναι τεράστιοι τάφοι – τύμβοι που έχουν βρεθεί από τη Μογγολία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η ανακάλυψη του θησαυρού βρέθηκε στα βουνά Kurgan του Καυκάσου στη νότια Ρωσία από τα μέσα του 2013, αλλά είχε κρατηθεί μυστικό, για να αποφευχθεί η πλιατσικολογία.

Ηλίας Σιατούνης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο