2 Απρ 2015

Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Τζον Λένον- Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον τραγουδιστή

«Έφυγε» από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο η πρώτη σύζυγος του Τζον Λένον- Σίνθια Λένον σε ηλικία 75 ετών.

Με αφορμή το γεγονός.... τα Ξένα- Μέσα- Ενημέρωσης φέρνουν στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές που σοκάρουν από την καθημερινότητα του ζευγαριού.

Η ιστορία θέλει τον Τζον Λένον να είναι σκληρός μαζί της, να την κακομεταχειρίζεται και να την απατάει. «Δεν θα την είχα παντρευτεί, αν δεν είχε μείνει έγκυος», συνήθισε να λέει. «Ο Τζούλιαν», είχε δηλώσει μάλιστα σε συνέντευξή του σε αμερικανικό περιοδικό το σκαθάρι, «προέκυψε μετά από ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα Σάββατο βράδυ».

«Αυτό ήταν κακό», θα δήλωνε λίγα χρόνια αργότερα η Σύνθια. «Απάνθρωπo», πριν προσθέσει πικρόχολα: «Η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν αν θα τον παντρευόμουν εγώ». «Όχι, δεν ήταν ο καλύτερος σύζυγος. Αλλά δεν ήταν και ο χειρότερος», θα συμπληρώσει η Σύνθια χαμογελώντας.


Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1957 στο Liverpool Art College στο πρώτο τους εξάμηνο. Εκείνη ήταν 18 και εκείνος 17. Τσιμπημένος μαζί της συνήθιζε να λέει ότι μοιάζει με τη Μπριζίτ Μπαρντό και ήταν αποφασισμένος να την κατακτήσει. Και το κατάφερε τα Χριστούγεννα του 1958.

Τον Αύγουστο του 1962 η Σύνθια ανακοινώνει στον Λένον την εγκυμοσύνη της. «Μόνο ένα πράγμα μένει για αυτό. Πρέπει να παντρευτούμε», φέρεται να της είπε ο Λένον μόλις του ανακοίνωσε τα νέα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο γάμος οργανώθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα από τον μάνατζερ των Σκαθαριών Μπράιαν Έπσταιν. Λίγο αργότερα μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα στο Λίβερπουλ όπου η Σύνθια ζούσε με τον γιο τους Τζούλιαν σαν επτασφράγιστο μυστικό.
 

«Όσο μεγαλύτερη γινόταν η επιτυχία των Beatles, τόσο απομακρυνόταν ο Τζον», φέρεται να είπε η Σύνθια. Το μυστικό όμως αποκαλύφθηκε όταν αυτή και ο Τζούλιαν μετακόμισαν στο διαμέρισμα του Λένον στο Κένσιγκτον και αργότερα, όταν τα λεφτά άρχισαν να ρέουν, σε ένα μεγάλο σπίτι στο Σάρεϊ. Η σχέση τους όμως χειροτέρευε συνεχώς. Αυτή δεν ήταν πλέον το ερωτικό κορίτσι που ο Τζον είχε γνωρίσει και εκείνος άρχισε να την απατά.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν τα ναρκωτικά έγιναν απαραίτητα στον Λένον και εκείνος άρχισε να απομακρύνεται και να αδιαφορεί για την Σύνθια. Αποφασισμένη να νιώσει λίγο καλύτερα, κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα και μόλις επιστρέφει τον βρίσκει με την Γιόκο στην κουζίνα του σπιτιού τους. Εκείνος φορούσε τη ρόμπα του και η Γιόκο τη δική της. Αυτό που την πλήγωσε περισσότερο όμως ήταν ότι ο Λένον γνώριζε ότι επέστρεφε από το ταξίδι της. «Ήταν μοχθηρό», θα δηλώσει λίγα χρόνια αργότερα η Σύνθια. Το διαζύγιο ήταν δύσκολο και επώδυνο, ενώ η ίδια κατάφερε να πάρει μόλις 100.000 λίρες από το σκαθάρι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο