16 Ιαν 2015

Τέταρτη παράταση για την πυροπροστασία σε θέατρα της Αθήνας

Παράταση έως τις 10 Φεβρουαρίου πήραν οι 18 από τους 170 πολιτιστικούς χώρους (θέατρα και πολυχώροι πολιτισμού) του δήμου Αθηναίων, που... δεν συμμορφώθηκαν με την απαραίτητη από το νόμο προϋπόθεση λήψης πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας, ώστε στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση για άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του χώρου. Η σχετική απόφαση λήφθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων και είναι η 4η κατά σειρά παράταση που δίνεται σε θεατρικούς χώρους σε διάρκεια δυο ετών. Εάν δεν συμμορφωθούν και τώρα, το πιθανότερο είναι πλέον να τους κλείσουν.

Την άνοιξη του 2013 είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα, όταν είχαν αποσταλεί εισαγγελικές αποφάσεις για κλείσιμο θεατρικών χώρων του δήμου. Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί με βάση απαρχαιωμένο νόμο της δεκαετίας του 1930. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και του υπουργείου Πολιτισμού είχε τότε συγκροτηθεί ομάδα προετοιμασίας νέου νομοθετικού πλαισίου που αποτυπώθηκε σε νέο νόμο, ο οποίος ψηφίσθηκε το 2014. Συγχρόνως, είχε δοθεί για άλλη μια φορά παράταση στη λειτουργία των θεατρικών χώρων, που λειτουργούσαν ήδη επί χρόνια με παρατάσεις, χωρίς να ικανοποιούν τις απαραίτητες από τον νόμο προϋποθέσεις. Οι παρατάσεις συνεχίσθηκαν με πλέον πρόσφατη αυτήν του Αυγούστου 2014, που έληξε στις 9 Ιανουαρίου.

Σήμερα, με βάση τα στοιχεία του δήμου Αθηναίων, μεταξύ των 170 θεατρικών χώρων, αδειοδότηση εκκρεμεί για τους 57. Όμως, μεταξύ αυτών οι 18 χώροι δεν έχουν ακόμη καταθέσει το σχετικό φάκελο για να λάβουν την αδειοδότηση. Πρόκειται για θέατρα χωρητικότητας κάτω των 70 ατόμων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο