30 Δεκ 2014

Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ του Κώστα Μουρσελά στο θέατρο Προσκήνιο- Βίντεο

Σαρκαστική και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά - 40 χρόνια μετά από την αθηναϊκή πρεμιέρα της, επιστρέφει στο θέατρο Προσκήνιο. 

Το έργο γραμμένο σε...
μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, και για το περιεχόμενο του, αλλά και για την μοντέρνα γραφή του. 

Ο έμμεσος τρόπος που θίγει τα πράγματα, ο σουρεαλισμός των χαρακτήρων και των καταστάσεων, όπως και ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιεί διαφορετικά θεατρικά είδη, της επιθεώρησης, του μιούζικαλ, του μπουλβάρ, της οπερέτας, και της κωμωδίας χαρακτήρων, σε συνδυασμό με την οξύτατη κοινωνική σάτιρα και κριτική, επιτρέπει στο κείμενο να διατηρεί την φρεσκάδα, την αμεσότητα και την επικαιρότητα του. 

Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, η μοντέρνα εικαστική προσέγγιση και η αφαίρεση των όποιων χρονικών δυσαναλογιών με την εποχή που γράφτηκε, κάνουν το έργο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.


ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ, Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ

Σκηνοθεσία, Εικαστική Σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς

Μουσική: Κώστας Χαδούλης 

Χορογραφίες: Λήδα Αλεξανδρή, Βαλεντίνη Βεργοπούλου 

Video Art: Ισμήνη Πέπε

Φωτογραφίες : Alex Kat  


Παίζουν οι ηθοποιοί Αλφαβητικά:

Ελένη Φίλιππα

Γιώργος Γιανούτσος 

Κατερίνα Βαρδακαστάνη 

Κωστής Σαββιδάκης 

Τσαμπίκα Φεσάκη 

Εύα Αλεξανδρή

Πάνος Λαμπρίδης 

Χρύσα Μαρκατά 

Δημήτρης Κακαβούλας 

Νίκος Χατζηπαπάς 



Παραστάσεις : Από 28/9/2014

Παρασκευή, Σάββατο 21:00 & Κυριακή 19:30 

Διάρκεια: 2:15΄ ώρες

Διάλυμα : 10 λεπτά

Γενική Είσοδος: 12 € / Μειωμένο: 10 €

Προπώληση εισιτηρίων

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη

Τηλ. Κρατήσεων: 2108211855   

Θερινή περίοδος 1973, οι Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τον Θίασο Σάτιρας, κάνουν πρεμιέρα στο θέατρο «Κήπου» της Θεσ/νίκης, και τον χείμώνα 1973-74 στην Αθήνα με τη σάτιρα του Κώστα Μουρσελά «Ω! τι κόσμος μπαμπά». Σκηνοθεσία: Βασίλης Διαμαντόπουλος Μουσική: Βασίλης Δημητρίου, Σκην.-Κοστούμια: Γιάννης Μιγάδης, Χορογραφίες: Λεωνίδας Ντε Πιαν. Ανάμεσα στους ηθοποιούς οι: Ντίνα Κώνστα, Γ. Κυρίτσης, Νίκος Κάπιος, Σοφία Ρούμπου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο