18 Σεπ 2014

Η Αθήνα πήρε το βραβείο καινοτομίας του Bloomberg


Η Αθήνα είναι μία εκ των πέντε νικητριών πόλεων στα ετήσια βραβεία του Bloοmberg που δίνονται σε πόλεις άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων οι οποίες έχουν ....να παρουσιάσουν καινοτόμες προτάσεις. H ελληνική υποψηφιότητα επελέγη ανάμεσα σε περισσότερες από 100 αρχικές υποψηφιότητες.

Η Βαρκελώνη έλαβε το μεγάλο βραβείο, το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση των Καταλανών για τη δημιουργία μια ψηφιακής κοινότητας βοήθειας ηλικιωμένων, με την ονομασία «Δίκτυο Εμπιστοσύνης», ήταν αυτή που ξεχώρισε.

Βραβεία καινοτομίας απονεμήθηκαν στην Αθήνα, στον βρετανικό δήμο Κίρκλις του Γιορκσάιρ, στη Στοκχόλμη και στη Βαρσοβία. Οι τέσσερις πόλεις θα λάβουν από ένα εκατομμύριο ευρώ για να υποστηρίξουν την εφαρμογή των ιδεών τους. Οι προτεινόμενες λύσεις που ξεχώρισαν καλύπτουν μερικά από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζήτημα σήμερα στην Ευρώπη: την ανεργία, την ενεργειακή απόδοση, την παχυσαρκία, τη γήρανση, όπως και τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά»
Η Αθήνα βραβεύθηκε με ένα εκατομμύριο Ευρώ γα την πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά», η οποία στοχεύει στο να διευκολύνει και να δικτυώσει ομάδες πολιτών που οργανώνουν δράσεις για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

«Η καταστροφική οικονομική κρίση» αναφέρει το Bloomberg «έχει επηρεάσει αρνητικά την αγορά εργασίας, τις υποδομές, αλλά και τη ζωή στα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Η Αθήνα θα δημιουργήσει μια online πλατφόρμα που να συνδέει τις νέες δυναμικές προτάσεις της κοινωνίας των πολιτών με τοπικούς θεσμούς και την τοπική κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να ανακαλύψουν συλλογικά λύσεις για τα προβλήματα, βάζοντας σταθερά θεμέλια και αναπτύσσοντας βιώσιμες πολιτικές για την αναβίωση της Αθήνας».

Congratulations to all the 2014 #MayorsChallenge winners: Barcelona, Athens, Kirklees, Stockholm, and Warsaw pic.twitter.com/e3C4JS9n9C
— Bloomberg.org (@BloombergDotOrg) September 17, 2014 

Η πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά» που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Αθηναίων, είναι εδώ και έναν περίπου χρόνο στον «αέρα» προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους Αθηναίους που αναλαμβάνουν δράση να καταχωρήσουν τις δραστηριότητές τους και να ενημερωθούν για όλες τις υπόλοιπες.

synAthina supports the public-spirited citizens! #synathina #PickAthens #MayorsChallenge @BloombergCities pic.twitter.com/QnVMMQhOxu
— ΣυνΑθηνά (@synathina) September 8, 2014

#MayorsChallenge winner Athens will help citizens solve local problems & catalyze government responsiveness @KaminisG pic.twitter.com/gLiccWZC6Q
— Bloomberg.org (@BloombergDotOrg) September 17, 2014

«Bloomberg Philanthropies»

Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμονται κάθε χρόνο. Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία σε όσους ανήκουν στους δήμους των ευρωπαϊκών πόλεων να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση για μια τολμηρή, φρέσκια ιδέα που θα δίνει τη λύση σε ένα σημαντικό πολεοδομικό πρόβλημα της πόλης.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 155 πόλεις σε 28 χώρες.
Πηγή: newser.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο