19 Σεπ 2014

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Καταγγελία για «οσμή» σκανδάλου στη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) έκανε επιτροπή εργαζομένων στον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον.... γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τελικά η καταγγελία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρήγγειλε από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. 

Την καταγγελία υπογράφει επιτροπή εργαζομένων του ΚΘΒΕ, που κάνουν λόγο για εικόνα διαφθοράς στο Θέατρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετούν στο «κάδρο» την πρόεδρο του ΚΘΒΕ Μένη Λυσσαρίδου και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Γιάννη Βούρο. 

Όπως υποστηρίζουν, επειδή δεν μπορούν να κάνουν νόμιμες προσλήψεις βαφτίζουν «καλλιτέχνες» ανθρώπους τους οποίους απασχολούν ως διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. 

Είναι χαρακτηριστικό -κατά την επιτροπή- ότι μόνο μέσα στο 2014 έγιναν 57 τέτοιες προσλήψεις. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι ανανεώνουν παράνομα συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου πέραν του 18μηνου. Ακόμη, αναφέρονται στα χρέη που αντιμετωπίζει το ΚΘΒΕ -κατά πληροφορίες περί τα 6 εκατ. ευρώ- τονίζοντας ότι ενώ η διοίκηση διατείνεται ότι μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις, την ίδια ώρα, αποσιωπά ότι μειώθηκαν οι αποδοχές των εργαζομένων. Τονίζουν -τέλος- πως οι διοικούντες ζητούν αναμόρφωση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ του προϋπολογισμού, συνδέοντας την αξίωση αυτή με αλόγιστες δαπάνες που έχουν γίνει. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν τελείται το αδίκημα της απιστίας.

Πηγή: seleo.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο