25 Απρ 2014

Κyklos Ensemble: Κουαρτέτα για πιάνο στο Φουαγέ της ΕΛΣ

Την Κυριακή, 27 Απριλίου 2014, στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια θα έχετε την χαρά να απολαύσετε ακόμα μια μοναδική παράσταση.

Τέσσερις εξέχοντες σολίστ του ...καταξιωμένου συνόλου μουσικής δωματίου Kyklos Ensemble με την σπουδαία καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει αυτή την Κυριακή, 27 Απριλίου, στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια.

Οι τέσσερις μουσικοί θα ερμηνεύσουν δύο σημαντικά κουαρτέτα της κλασικής και ρομαντικής περιόδου: το Κουαρτέτο για πιάνο σε σολ ελάσσονα, αρ. 1 (KV 478) του Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ και το Κουαρτέτο για πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 47 του Ρόμπερτ Σούμαν. Επίσης, ανάμεσα στα δύο έργα θα ακουστεί το ιδιαίτερα απαιτητικό Σκέρτσο για τέσσερα όργανα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα.

Το κουαρτέτο αυτής της ξεχωριστής συναυλίας αποτελούν οι σολίστ: Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα) Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλλο) και Στέφανος Θωμόπουλος (πιάνο).

Το σύνολο μουσικής δωματίου Kyklos Ensemble προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση των ορίων της τέχνης τους. Αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες σολίστες, που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς, μεταξύ των οποίων η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Κακογιάννη.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Κουμεντάκη.

Βιογραφικά συντελεστών

Αντώνης Σουσάμογλου βιολί

Εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από τους πιο ενεργούς μουσικούς της γενιάς του, αναπτύσσει πλούσια καλλιτεχνική δράση ως βιολιστής, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Συμπράττει τακτικά με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Σίτυ του Λονδίνου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας της Σόφιας, την Ορχήστρα των Πατρών κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αίθουσα μουσικής δωματίου Φιλαρμονικής Βερολίνου, St. John's Smith Square Λονδίνου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κ.α.

Χαρά Σειρά βιόλα

Α' Κορυφαία στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ως μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου ηχογράφησε έργα Ρεσπίγκι, Νίλσεν, Σκαλκώτα και Κόσκιν (BIS).

Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησε βιολοντσέλο με τον Χρήστο Σφέτσα και συνέχισε σπουδές ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση με τους Τσάμπα Οντσάυ, Λεονίντ Γκορόχοβ και Κιμ Μπακ Ντίνιτζεν. Είναι μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου από το 2007, με το οποίο έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εμφανίζεται συχνά ως σολίστ ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο το οποίο εκτείνεται από μπαρόκ έως σύγχρονη μουσική.

Στέφανος Θωμόπουλος πιάνο

Μετά από σπουδές με τον Ζακ Ρουβιέ στο Ωδείο του Παρισιού, δίνει συναυλίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ιαπωνία, σε χώρους όπως Cité de la Musique (Παρίσι), Κοντσέρτχεμπαου Άμστερνταμ, Όπερα Μονακό. Παίζει ως σολίστ με τις ορχήστρες Βελιγραδίου, Οδησσού, Κύπρου, την Ολλανδική Ορχήστρα Δωματίου, την Ορχήστρα της Όπερας του Καΐρου και όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες. Από το 2010 διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο της Νίκαιας (Γαλλία).

Kyklos Ensemble / Κουαρτέτα για πιάνο

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Φουαγέ Θεάτρου Ολύμπια - Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

Ώρα έναρξης 18.00 / Είσοδος ελεύθερη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο