5 Απρ 2014

Ο Manu Chao στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο

Μαντζάνας Θάνος

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, την εποχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, των κινημάτων και της Γένοβας, ο Manu Chao με τον δίσκο του «Clandestino» (σε ελεύθερη μετάφραση «παράνομος μετανάστης») και την ...εν γένει παρουσία του ήταν ο κυριότερος μουσικός εκφραστής μίας νέας, ελευθεριακής και παν-ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Από τότε βέβαια πολλά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, όχι μόνον η οικονομική μα και η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, αλλά και η ίδια η δομή και η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ακριβώς για αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ φωνές σαν και αυτή του πάλαι ποτέ ηγέτη των Γάλλων Mano Negra, ο οποίος πλέον έχει εγκατασταθεί και πάλι στην Ισπανία από όπου κατάγεται.

Τυχεροί λοιπόν οι Θεσσαλονικείς και όσοι άλλοι βρεθούν εκεί την Δευτέρα 23 Ιουνίου για να απολαύσουν τον Manu Chao και το νέο του σχήμα, τους La Ventura, σε μια μεγάλη πανηγυρική συναυλία στο λιμάνι της πόλης. Τα εισιτήρια αρχικά κοστίζουν 12, στη συνέχεια 16 και στην τελική φάση της προπώλησης 22 ευρώ και θα αρχίσουν να διατίθενται από την Τρίτη 8 Απριλίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο