3 Απρ 2014

Η Ε. Βαροπούλου διευθύντρια στο Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο

Την ίδρυση παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στη Λευκωσία αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΙΠ σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 2 Απριλίου. Το παράρτημα θα στεγαστεί σε....
κτίριο που παραχώρησε η κυπριακή κυβέρνηση.

Το ΔΣ αποφάσισε επίσης την τοποθέτηση της Ελένης Βαροπούλου στη διεύθυνση του παραρτήματος του ΕΙΠ στο Βερολίνο, στη θέση του Ελευθέριου Οικονόμου.

Η Ελένη Βαροπούλου είναι θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου και τέχνης, μεταφράστρια, δοκιμιογράφος. Από το 1974 εργάστηκε ως κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος σε διάφορες ελληνικές εφημερίδες (κυρίως στο Βήμα) και σε ευρωπαϊκά περιοδικά. Αρθρογράφησε για ευρωπαϊκά πολιτιστικά θέματα και τις σύγχρονες τάσεις στο διεθνές θέατρο.

Μετέφρασε κείμενα των Χάινερ Μύλλερ, Βάλτερ Μπένγιαμιν, Χέρμαν Μπροχ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γκαίτε. Δίδαξε θεατρολογία στα Πανεπιστήμια Αθήνας και Πάτρας και θεατρολογία στο Institut für  Theater-, Film- und Medienwissenschaft του J. W. Goethe-Universität στη Φρανκφούρτη. Διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1986-1992).

Δημιούργησε και διηύθυνε το Φεστιβάλ Άργους (1992-1997). Ως κριτικός τέχνης οργάνωσε εκθέσεις όπως "16 Βιβλία - 16 Απόψεις" 1980, "Πορτρέτο του καλλιτέχνη και κοινωνικός περίγυρος" 1981, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας, την Ελληνική Συμμετοχή στην "Quatennial of Architecture and Theatre Design", Πράγα 1991, κ.ά. Ειδική σύμβουλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι καλλιτεχνική υπεύθυνη της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος και ειδική συνεργάτης καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος.
πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο