2 Απρ 2014

Νέα στέγη βρήκε το ίδρυμα «Έλλη Λαμπέτη»

Σε χώρο που προσέφερε ο Δήμος Αθηναίων στεγάζεται πλέον το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με καρκίνο του μαστού « Έλλη Λαμπέτη», μετά τα...
οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Συγκεκριμένα το « Έλλη Λαμπέτη», στεγάζεται στους χώρους του Καλφοπούλειου – 1ου Δημοτικού Ιατρείου του Δήμου Αθηναίων, (Σόλωνος 78, 2ος Όροφος) και συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του όπως πάντα δωρεάν. 

Η προσφορά του χώρου από το Δήμο Αθηναίων έγινε μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ), η οποία είχε απευθύνει έκκληση βοηθείας για την σωτηρία του. 

Με εισήγηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κ. Πόπης Γιαννοπούλου, στη συνεδρία της 13ης Μαρτίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης, ομόφωνα έκαναν δεκτό το αίτημα της ΕΕΜ, για τη μεταφορά και στέγαση του Κέντρου Έλλη Λαμπέτη στους χώρους του Καλφοπούλειου – 1ο Δημοτικού Ιατρείου.

Το Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας ευχαριστεί δημόσια τόσο το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη όσο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίο με την απόφαση τους βοήθησαν στην επιβίωση του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη», το οποίο τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα . 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Ίδρυμα «Έλλη Λαμπέτη» λειτουργεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του, δωρεάν, σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, αλλά και στις οικογένειες τους από το 2002 και από το 2004 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο