5 Απρ 2014

Σταθερή η κατάσταση του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Κολομβιανού Νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γιος του.

Ο Μάρκες εισήχθη... την Δευτέρα στο Εθνικός Ινστιτούτο Ιατρικής Επιστήμης Σαλβαδόρ Σουμπιράν επειδή πάσχει από λοίμωξη στους πνεύμονες και το ουροποιητικό σύστημα.

«Αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τρίτη. Τον φροντίζουν πολύ καλά και όλα εξελίσσονται ομαλά», είπε ο γιος του 87χρονου συγγραφέα, ο Γκονσάλο Γκαρσία Μπάρτσα, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος Εκατό Χρόνια Μοναξιά, ο οποίος ζει μόνιμα στο Μεξικό εδώ και πολλές δεκαετίες, θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ισπανόφωνους συγγραφείς του κόσμου και ο «πατριάρχης» του μαγικού ρεαλισμού. Ο Μάρκες έκλεισε τα 87 του χρόνια στις 6 Μαρτίου. Μολονότι έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή εδώ και χρόνια επειδή πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες, εμφανίστηκε με την ευκαιρία αυτή στην είσοδο του σπιτιού του για να χαιρετίσει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, αλλά δεν έκανε καμία δήλωση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο