27 Απρ 2014

Οι δράσεις του Μαΐου στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι τελευταίες μουσειακές Κυριακές θα είναι επιστημονικές, αλλά και γιορτινές και σας καλωσορίζουν σε ένα πρόγραμμα με πειράματα και όχι μόνο!

Ανασκαφές, βιβλία, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές σας περιμένουν στις... 4, 11 και 18 Μαϊου στο Μουσείο Πειραμάτων:

Κυριακή 4/5/2014 – Μαγική Χημεία

Η τελευταία "Μαγική Χημεία" για τη φετινή χρονιά περιμένει όσους δεν την πρόλαβαν, αλλά και όσους θέλουν να πειραματιστούν ξανά,! Διαλύματα, αντιδράσεις, ακόμα και εκρήξεις σε ένα εργαστήριο, που θα μας κάνει να αισθανθούμε πραγματικοί επιστήμονες! Οξέα, βάσεις, δείκτες, ιζήματα και αφροί είναι τα πειράματα που περιμένουν τους μικρούς χημικούς να τα ανακαλύψουν! Εάν τα πειράματα και τα μαγικά φίλτρα πραγματικά σας ενθουσιάζουν, σας υποσχόμαστε την καλύτερη και πιο... επιστημονική σας μέρα!

10:30-12:00: Μαγική Χημεία (6-10 ετών)

12:30-14:00: Μαγική Χημεία (6-10 ετών)

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

Κυριακή 11/5 – Στα ίχνη των δεινοσαύρων

10:30-11:30: Junior Science – Στα ίχνη των δεινοσαύρων (3-5 ετών με ενήλικο συνοδό)

Κόστος συμμετοχής: 10€/1παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

12:00-13:00: Στα ίχνη των δεινοσαύρων (6-10 ετών)

Κόστος συμμετοχής: 8€/παιδί και 7€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

Οι δεινόσαυροι, αν και εξαφανισμένοι, έχουν φανατικούς φίλους, γι΄αυτό για μία ακόμα Κυριακή έρχονται στο Μουσείο Πειραμάτων! Οι αγαπημένοι μας δεινόσαυροι ζωντανεύουν μέσα από παιχνίδια ακοής, αφής και κατασκευών. Η τροφή, οι φωλιές, τα αυγά, τα απολιθώματα και κυρίως η μικρή ανασκαφή κάνουν τους μικρούς φίλους μας να γίνουν για λίγο μικροί παλαιοντολόγοι.

Παίζουμε και μαθαίνουμε, τι έτρωγαν, πώς ζούσαν και πώς έκαναν τις φωλιές τους! Ως μικροί παλαιοντολόγοι γινόμαστε ειδικοί των δεινοσαύρων και ανακαλύπτουμε απολιθώματα στη δική μας ανασκαφή. Γιατί όμως δεν έχουμε βρει απολιθώματα δεινοσαύρων και στην Ελλάδα; Ποιοί είναι οι "Έλληνες δεινόσαυροι"; Όλες οι απαντήσεις, αλλά και το δικό μας ελληνικό απολίθωμα στο πιο παιδικό εργαστήρι παλαιοντολογίας, στις 11/5!

Για συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα: 210-7210105, 210-7610038 (καθημερινές: 9:00-17:00).

Κυριακή 18/5 – Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους! Ό,τι αγαπούν τα παιδιά αυτή την ημέρα θα είναι στο Μουσείο Πειραμάτων.

11:30-12:30: Γιόγκα γέλιου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4-9 ετών

Η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απ' όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!

12:30-13:30: Ζωγραφική προσώπου από το Θέατρο Ρετρό για παιδιά 4-9 ετών

Αναλαμβάνουμε τη μεταμόρφωση σας! Νεράιδες, πειρατές, σχέδια για μικρούς και μεγάλους! Τα χρώματα και τα υλικά είναι ιδιαίτερα ασφαλή και φεύγουν εύκολα με νερό. Διασκεδάστε το!

12:00-13:00: Παρουσίαση του βιβλίου "Ο πρίγκηπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω" από τις εκδόσεις Polaris για παιδιά 5-7 ετών

Η ιστορία του πρίγκιπα Λεμόνη και της όμορφης Κρεμμύδως ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από εικόνες, ήχους και παιχνίδια. Το παραμύθι που θα ζωντανέψει θα μας μιλήσει πάνω απ' όλα για τη δύναμη της αγάπης και τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Τελικά, ο ερωτευμένος πρίγκιπας Λεμόνης ανυπομονεί να μάθει αν η όμορφη Κρεμμύδω τον θέλει! Τι λέτε εσείς; Αγαπιούνται; Θα παντρευτούν; Κι αν παντρευτούν ποιος θα τους παντρέψει;

12:00-13:00: Παρουσίαση του βιβλίου ¨Αρτεμίσιο, το έπος της θάλασσας" για παιδιά 8-11 ετών από τις εκδόσεις Ελληνική Άνοδος

Ένα ξεχωριστό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους μας παρουσιάζει μία από τις πιο λαμπρές πολεμικές σελίδες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, τη ναυμαχία στο Αρτεμίσιο. Ακολουθώντας τις ιστορικές λεπτομέρειες έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε όλη την αλήθεια για το Θεμιστοκλή, το Λεωνίδα και τους 300, την Αρτεμισία, τη βασίλισσα Γοργώ και φυσικά για τον τρομερό στρατό των Περσών.

11:45-12:00, 12:15-12:30, 12:45-13:00: Top - 10 αγαπημένα επιστημονικά παιχνίδια (για παιδιά 3 - 103 ετών!!!)

Τα πιο αγαπημένα και γνωστά επιστημονικά παιχνίδια είναι εδώ για να μας καταπλήξουν! Δε χρειάζεται να ξέρουμε τους νόμους της φυσικής και τις εξισώσεις των μαθηματικών. Τα μόνα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας είναι το κέφι, η όρεξη για μάθηση και φυσικά, η αγάπη για τις επιστήμες.

Ο χώρος του Μουσείου Πειραμάτων για τις εκδηλώσεις της Κυριακής 18/5, ανοίγει για το κοινό στις 11.30 και η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο