5 Απρ 2014

Τη νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιάσει η Αθηνά Σουγλέρη

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης ζωγραφικής της ταλαντούχας Πατρινής εικαστικήςδημιουργού Αθηνάς Σουγλέρη με...
τίτλο «διά...κοσμος», στην Γκαλερί Cube (Μιαούλη 39, Πάτρα).

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως και τις 26 Απριλίου 2014.

Στην συγκεκριμένη έκθεση, η εικαστικός Αθηνά Σουγλέρη παρουσιάζει τη νέα της σειρά από επιζωγραφισμένα έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε οικολογικό ανακυκλώσιμο χαρτί. Τα έργα ανήκουν στη ζωγραφική ενότητα “παράλληλοι κόσμοι’’.

Τα έργα της Αθηνάς Σουγλέρη, σε εντάσσουν στο προσωπικό ταξίδι της αλληλουχίας των εννοιών της. Πρόκειται για μια καθαρά εικαστική γραφή που προσδιορίζεται από τη διάδραση και εναλλαγή των διαφορετικών σχημάτων, την πανδαισία και ελευθερία του χρώματος μέσα και έξω από το περίγραμμα και στο σύνολο της δουλειάς της, προκαλεί το θεατή με το νέο τρόπο αποτύπωσης των εσωτερικών χορδών ενός οπτιμιστικού ψυχισμού.

Οι “παράλληλοι κόσμοι” αποτελoύν το διά…κοσμο ενός φυσικού ενστίκτου που καταλήγει, μορφώνεται σε μυθικά φανταστικά και πραγματικά στοιχεία της φύσης, που μοιάζουν ίσως με φυτά, με ζώα, με όντα και γενικά με αρχέγονες μορφές ύλης, σα να κτίζεται ένας κόσμος παράλληλα με τον αρχικό.

Aυτός ο εικαστικός διά…κοσμος παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη έκθεση, ένας κόσμος εύρυθμος και αρμονικός ένας κόσμος μικρός και Μέγας. Ένας κόσμος που ξεκινά από το τυχαίο, το οποίο τελικά καθορίζεται από τους δικούς του νόμους, από την διαδρομή τις εμπειρίες του καθενός μας και εδώ συγκεκριμένα από το ‘’διάβα’’ την πολυδιάστατη ύπαρξη της εικαστικού.

Ένας κόσμος που κάποιες φορές μέσα από το αυστηρό περίγραμμα των έργων αντανακλά ίσως ασυνείδητα την οριοθέτηση του πολιτικού μηχανικού ενώ προσεγγίζει το φυσικό από το πρίσμα του σύγχρονου περιβαλλοντολόγου που ερευνά και αναζητά στην καθημερινότητα του τις φυσικές διαδρομές κάτι που στο παρελθόν ήταν αυτονόητο.

H Ιστορικός και κριτικός Τέχνης Αθηνά Σχινά αναφερόμενη στο έργο της Αθηνάς Σουγλέρη σχολιάζει μεταξύ άλλων πως η ζωγράφος επιδιώκει να αντικατοπτρίσει την ζωή του υποσυνειδήτου, συνδυάζοντάς την με εκείνην της φύσης, εκεί όπου ο άνθρωπος δεν αποτελεί παρά μια συνέχεια, επιφορτιζόμενη η παρουσία του με την ανάληψη ευθύνης γύρω από όσα παρατηρεί, γνωρίζει και υποθέτει, σχετικά με το περιβάλλον, αφυπνίζοντας την συνειδητότητά του.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Τετάρτη με Σάββατο από τις 10.00 – 14.00. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Η Αθηνά Σουγλέρη εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και έχει εξειδίκευση σε περιβαλλοντικά θέματα. Ασχολείται με την ζωγραφική από το 1992 και επαγγελματικά πλέον, από το 2006 έως σήμερα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ανάμεσα τους, αυτή στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα” υπό την αιγίδα του πολιτισμικού οργανισμού, με θέμα “Τέχνη και Επιστήμη’’.

Επιμελήθηκε έκθεση εργαζομένων ΕΛΤΑ στο Αττικό μετρό (Σύνταγμα), υπό την αιγίδα του υπουργείου μεταφορών. Έχει εκθέσει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός εξέδωσε για τα Μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων, εικαστικές κάρτες (Πασχαλινή και Χριστουγεννιάτικη) βασισμένες σε ζωγραφικά της έργα, όπως επίσης και τα ΕΛΤΑ σε πανελλαδική κυκλοφορία.

Πρόσφατα έκανε δύο ατομικές εκθέσεις στην Πάτρα, ενώ απασχόλησε ιδιαίτερα τον τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα τόσο με την νέα της δουλειά “παράλληλοι κόσμοι” που παρουσίασε σε in-shop ατομική έκθεση στην Coco-mat, όσο και με την αναδρομική της στο “περι τεχνών” με τίτλο “Συσχετίσεις” όπου παρουσίασε, τρεις διαφορετικές χρονικά θεματικές ενότητες με κοινό παρονομαστή την “προστασία του περιβάλλοντος”.

Την δουλειά της έχει κάνει δεκτή ο συλλέκτης σύγχρονης τέχνης Saatchi, όπου έργα της διατίθενται online. Συνεργάζεται με την “Ηώ” αίθουσα τέχνης στην Αθήνα και την Cube Gallery, στην Πάτρα.

Aτομικές εκθέσεις

2006 Porto Rio Hotel “Tέχνη και επιστήμη”

Συνεδριακό Πανεπιστήμιου Πατρών “Τέχνη και επιστήμη”

Μελίνα Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αθηναίων “Τέχνη και Επιστήμη”

“Μarzano” bar-restaurant Γλυφάδα

2007 “Κουζίνα cine Ψυρρή” bar-restaurant

2008 “Πολυτεχνείο” Αίγιο

2009 “Μediterane Hotel” Κεφαλονιά

2012 “Coco-mat Patras’’ in-shop “Παράλληλοι κόσμοι’’

2013 “Περι τεχνών” Πάτρα, αναδρομική “Συσχετίσεις”

2014 Cube Gallery, “διά...κοσμος”

Ομαδικές εκθέσεις (επιλογή)

Jazz-Gallery (1992) Πάτρα, Ηercules( 1993), Porto-Rio Hotel (1994), Mέγαρο λόγου και τέχνης (1996), Πνευματικό κέντρο Σύρου (2002) Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου (2003) Ζάππειο Μέγαρο(2004) Μεγάλη Βρετάνια Hotel (2004) Mετρό Συντάγματος(2006) Πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (2006) Μπάρι Πάτρα(2006) Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος (2007) Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (2008) Ηω Gallery (2007)(2008)(2009) (Συνέκθεση με τους Η.Χαρίση, Ετιο, Δ.Αληθινό, Μεραμπελιώτη, Δ. Ζουρούδη κ.α).
thebest.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο