3 Απρ 2014

Με το Ισραήλ στην 11η ΔΕΒΘ

Η τιμώμενη χώρα θα συμμετάσχει τελικά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα ανακοίνωσαν...
ότι εντέλει, το Ισραήλ θα συμμετάσχει ως τιμώμενη χώρα στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας 31 Μαρτίου, το Ισραήλ είχε ακυρώσει τη συμμετοχή του λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των διπλωματικών υπαλλήλων του ανά τον κόσμο. «Πράγματι αυτή ήταν η επίσημη ενημέρωση που είχαμε και μεταβιβάσαμε την πληροφορία στο αρμόδιο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού», εξήγησε μιλώντας στο vima.gr o υπεύθυνος Πολιτιστικών και Μορφωτικών Θεμάτων της Πρεσβείας του Ισραήλ Ίων Βασιλειάδης, «στο μεταξύ όμως συνεχίζονταν οι προσπάθειες μήπως αυτό το αποτέλεσμα ανατραπεί, και τελικά τα καταφέραμε».

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ βρίσκονται σε συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα των επαφών αυτών και την ενδεχόμενη συνέχιση της απεργίας τους το Ισραήλ θα συμμετάσχει στην 11η ΔΕΒΘ μας διαβεβαίωσε ο Ίων Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΕΙΠ και Πρεσβείας του Ισραήλ, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της τιμώμενης χώρας και να γνωρίσουν κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων του Ισραήλ, δεν έχει όμως οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι συμμετοχές. Τα ονόματα των ισραηλινών συγγραφέων που θα έλθουν στη Θεσσαλονίκη θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο