17 Μαρ 2014

«Το Παγκάκι» το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν, σ΄ ένα work in progress στο φουαγιέ του Θεάτρου Βασιλάκου

Τη θεατρική παράσταση «Το Παγκάκι», βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, παρουσιάζει ο...
Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ σε μορφή work in progress κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ., στο φουαγιέ του Θεάτρου Βασιλάκου. 

Eνα έργο για το ΠΩΣ μια φορά και έναν καιρό, σ’ ένα κεντρικό πάρκο συναντήθηκαν ένας άντρας και μια γυναίκα σ’ ένα παγκάκι. 
Της είπε ψέματα. Του είπε ψέματα. Το Ψέμα έγινε η Αλήθεια τους. 
Μια αστεία και συνάμα πικρή ιστορία για το πώς ένας Άνδρας και μια Γυναίκα κάνουν μαζί τη «διαδρομή» από το Ψέμα στην Αλήθεια. Μαθαίνουν ο ένας για τον άλλο τα πάντα, για το σήμερα και για το χθες, συμπονάνε ο ένας τον άλλο κι έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλο. Τόσο κοντά όσο με κανέναν άλλο στον κόσμο. 

«Μια ιστορία ζευγαριού διαφωνούντος αιωνίως ερωτευμένου. Με πίστη στον έρωτα, που αδυνατεί να βρει την ποθητή και για τους δύο λύση, το κοινό πεδίο συνεύρεσης. Δυο ξεροκέφαλα όντα που εναγωνίως ψάχνουν την αγάπη ενώ ταυτόχρονα το σκάνε απ’ αυτή μόλις βρεθεί. Μια ιστορία για την ανάγκη της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας σκέψης, της ελευθερίας παιχνιδιού, της ελευθερίας ιδεών», σημειώνει ο σκηνοθέτης, Γρηγόρης Καραντινάκης. 

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνικός χώρος- κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Μουσική: Κίτρινα Ποδήλατα
Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Κολλάτου
Video – Photo: Στέφανος Κοσμίδης
Παίζουν: Αλέξανδρος Καλπακίδης, Έλενα Μαρσίδου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ.

Θέατρο «Βασιλάκου», Προφήτη Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ. 210 3470707

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο